Král Felipe VI. a korunní princezna Leonor si s celou rodinou vyrazili na film...

Král Felipe VI. a korunní princezna Leonor si s celou rodinou vyrazili na film Barbie. (Mallorca, 10. srpna 2023) | foto: Profimedia.cz

Osmnáctiletá španělská korunní princezna Leonor oblékne uniformu kadetky

  • 18
Španělská korunní princezna Leonor nastupuje do vojenské akademie v Zaragoze. Absolvuje v ní první rok čtyřletého vojenského výcviku, který ji má připravit na funkci nejvyšší velitelky španělských ozbrojených sil. Tu má podle pravidel v budoucnu převzít spolu s trůnem po svém otci, španělském králi.

Po jednoletém kurzu v Zaragoze bude Leonor studovat na námořní akademii ve městě Marín v Galicii a nakonec absolvuje výcvik v akademii španělského letectva v San Javieru v provincii Murcia, píše deník El País, podle kterého by princezna měla vojenský výcvik ukončit v létě 2027 a získat hodnost poručice.

Místo růžových šatů, které měla před týdnem na Mallorce, když šla s rodiči, sestrou a babičkou na americký film Barbie, oblékne princezna Leonor uniformu kadetky.

OBRAZEM: George, Leonor, Estelle, Jacques. Budoucí králové a královny

Starší ze dvou dcer španělského krále Felipeho VI. by se mělo v akademii podle deníku El País dostat stejného zacházení jako ostatním. Spát bude v pokoji s 12 postelemi, používat bude společnou koupelnu a jíst bude v jídelně pro 600 studentů. Budíček bude mít v 6:30 a večerku ve 23 hodin.

Leonor, která oslaví 31. října osmnácté narozeniny, se bude v akademii učit topografii, vojenskou taktiku a logistiku, ale také střílet a absolvuje i polní cvičení, v zimě či za vedra.

Vojenská akademie ve španělské Zaragoze (2023)

V případě budoucí španělské královny je však podle deníku El País pro učitele v akademii největší výzvou zajistit její soukromí. Budou tedy přísně dohlížet na dodržování pravidel, jako je nepoužívání mobilních telefonů při vyučování a výcviku či zákaz publikování fotografií z vnitřních prostor akademie na sociálních sítích.

Princezna asturská tak jde ve šlépějích svého otce a stejně jako on nejprve tři roky stráví ve vojenské akademii a pak absolvuje vysokoškolská studia. Letos v květnu ukončila studia středoškolská, a to na soukromé internátní škole Atlantic College ve Walesu v Británii.

,