Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Po příjezdu do Bolívie se několik let neozvala, řekl o sestře Roman Vojtek

Edita Vojtková (49) a její bratr Roman Vojtek (52) promluvili v rozhovoru pro Magazín DNES o svých životech. Módní návrhářka žije v Bolívii a navrhuje tam společenské šaty, vráti se do Česka zatím neplánuje. Herec nyní podle svých slov možná prožívá vrchol kariéry díky one man show Otec v šestinedělí.
Edita Vojtková a její bratr Roman Vojtek (2024)

Edita Vojtková a její bratr Roman Vojtek (2024) | foto: MAFRA

Edita Vojtková o Bolívii a bratrovi

O ČEM JE MÁ KNIHA
O mém životě. Popisuju, co všechno jsem prožila, což leckdy nebyly veselé věci, a jak se mi podařilo najít sebe sama a být šťastná. Kniha má podtitul ve smyslu, že co se stane zítra, je jen v našich rukou. Dá se říct, že psaní mi hodně pomohlo. Proto píšu pořád a chystám další díl.

Edita Vojtková

Edita Vojtková v Show Jana Krause (24. dubna 2024)

Už třicet let žije v Bolívii, kde se rozhodla začít znovu po smrti rodičů. Nedávno si na pár dní odskočila do Česka mimo jiné proto, aby pokřtila svou knihu s názvem Den, kdy jsem se poznala. V jihoamerické zemi se stala úspěšnou módní návrhářkou svatebních a společenských šatů, vede lekce jógy a provozuje také nadaci na pomoc nemocným dětem. Je čtyřnásobnou matkou.

PROČ JSEM SI VYBRALA BOLÍVII
S partou jsme letěli navštívit sestru mé nejlepší kamarádky. Odjížděla jsem na půl roku, ale uvnitř jsem cítila, že se nevrátím. Vzala jsem si šicí stroj a odletěla. V Bolívii jsem od začátku šila, a i když jsem neuměla jazyk, začala si zařizovat obchod. Musela jsem překonat překážky, dokonce jsem se na několik dní ocitla nespravedlivě ve vězení.

JAK SE V BOLÍVII ŽIJE
Je to země s nádhernou přírodou a optimisticky naloženými lidmi. Nechci porovnávat, protože tady už třicet nežiju, ale řekla bych, že sociální nůžky jsou tam rozevřenější. Na druhou stranu Bolivijci si s životní úrovní hlavu nelámou a přizpůsobí se. A není tam o lidi tak postaráno z hlediska dávek. Já šla z porodnice rovnou do práce.

JAK ČASTO JSEM V ČESKU
Byly doby, kdy jsem se tu objevila třeba po sedmi letech, ale časové rozpětí se zkracuje. Teď jsem přiletěla asi po roce a půl. V Praze bych ráda uspořádala módní přehlídku.

KDY PŘEMÝŠLÍM O NÁVRATU
Byly momenty, kdy jsem uvažovala o návratu do Česka, které mám pořád ráda. Člověk neví, co se stane. Třeba se jednou vrátím. Ale teď takové myšlenky nemám. Bolívii jsem si zamilovala a jsem tam šťastná.

JAKÝ JE ROMAN
Pro mě byl vždycky idol. Odmalička v sobě měl tak silnou energii... Je nesmírně šikovný a já, kdybych zůstala v Česku, bych si možná až moc připouštěla jeho úspěch a pochybovala o sobě. Tohle myslím vůči němu v tom nejpozitivnějším smyslu. Vím, jaký je to šašek, ale teď mě vzal na své nejnovější představení a já zírala s otevřenou pusou.

CO MI TEĎ DĚLÁ RADOST
Asi před rokem jsem podepsala smlouvu na spolupráci s jedním velmi známým bolivijským malířem. Jeho obrazy přenáším na látku a vznikají tak velmi výrazné šaty. Skoro nic jiného nenosím. A úspěch slavíme i u veřejnosti. Jsem nadšená z ohlasů.

ZA CO JSEM VDĚČNÁ
Podařilo se mi vybudovat širokou a věrnou klientelu. Ženy, které u mě byly spokojené, za mnou posílají svoje známé, kamarádky, dcery. Ale pořád se rodí nové talenty, je potřeba být ve střehu.

27. dubna 2024

Roman Vojtek o kariéře a sestře

JAKÁ JE EDITA
Vážně to mám říkat, když sedí vedle?
(Edita se smíchem: Jen hezky pověz, jak jsem skvělá.)
Edita dokázala, jak je silná. I když se jí staly negativní věci, postavila se na vlastní nohy a v jiné zemi je uznávaná. Její příběh je vlastně až pohádkový. A měl bych zmínit i její potřebu pořád někomu pomáhat.

Roman Vojtek

Roman Vojtek (Praha, 24. ledna 2019)

Absolvent brněnské JAMU se objevil v mnoha filmech i seriálech, divákům se asi nejvíc zapsal do paměti jako Karel Dvořák z televizní ságy Vyprávěj. Na kontě má desítky divadelních a muzikálových rolí. Dvakrát byl nominován na Cenu Thálie. Často moderuje společenské akce. V roce 2006 se stal prvním vítězem taneční soutěže StarDance. Má čtyři děti.

V ČEM JSME STEJNÍ
Jsme hodně tvrdohlaví a nezlomí nás, když si, lidově řečeno, nabijeme hubu. Vstaneme, otřepeme se a jdeme dál zkoušet nové věci. Taky máme stejný smysl pro humor.

JAK JSEM VZAL JEJÍ ODJEZD
Špatně. Nechápal jsem, jak někdo může odjet do země, o které absolutně nic neví. Zároveň jsem jí nic nerozmlouval, protože jsem cítil, že to nemá smysl. Čas ukázal, že se rozhodla moc dobře.

KDY SI ZAVOLÁME
Často. Ségra o sobě po příjezdu do Bolívie několik let nedala vědět. Spadla na dno a neozývala se. Pak jsme si jen zřídka zavolali z pošty, byly to asi jen dvouminutové hovory, kdy jsme se v podstatě jen pozdravili. Teď už je spojení absolutní pohoda.

CO ŘÍKÁM NA BOLÍVII
Byl jsem tam asi třikrát nebo čtyřikrát. Možná bych si dovedl představit strávit tam třeba rok v kuse. Líbí se mi energie, která tam tryská z lidí. Bolívie je nesmírně rozmanitá už jen proto, jak se liší nadmořská výška měst. Ségra jednu dobu bydlela ve městě dva a půl tisíce metrů nad mořem, teď je v tropech, což znamená úplně jiné podmínky.

MOJE VYSNĚNÁ ROLE
Nic takového jsem nikdy neměl, ale měl jsem štěstí na úžasné role. Spoustu jsem si toho splnil, aniž bych po tom stihl toužit. A teď prožívám možná vrchol kariéry díky one man show Otec v šestinedělí v Hybernii. Po divadelní stránce je to moje nejdůležitější role.

Magazín DNES+TV

KDO MI VNUTIL INSTAGRAM
Ze začátku jsem se na něj díval skrz prsty, přiznávám. Když jsem soutěžil v Tvoje tvář má známý hlas, v televizi nás požádali, abychom si ho založili. Udělal jsem to s nevolí, ale po pár dnech mě začal bavit. Částečně už je mou obživou. Jsem i nadšený youtuber, možná nejstarší v Česku. Svůj kanál jsem si nadělil k padesátinám.

JAK VYCHOVÁVÁM DĚTI
Otázky kolem výchovy si pokládám už čtrnáct let každý den. Myslím, že nejlepší je jít cestou vlastního příkladu. Přece bych svému dítěti nemohl říkat, aby nekouřilo, kdybych sám kouřil. Snažím se být zodpovědný táta, v tomhle mám svědomí čisté. Děti mi snad jednou poví, jaký jsem.

8. listopadu 2022

Autor:
  • Nejčtenější

Ostuda bratrů Bendigů v AZ-kvízu. Jan se vymlouval na trému z Mareše

18. června 2024  11:55

Ve speciálním díle AZ-kvízu s názvem ČT art kvíz se proti sobě utkali bratři Jan a Marsell...

Do Itálie se nevrátím, tady vše funguje lépe, říká dcera Petra Hapky

13. června 2024

Dcera slavného českého hudebníka Petra Hapky (†70) Petra (41) žila od 3 let s matkou v italském...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Survivor 2024 má vítěze, ten si kromě titulu odnáší i výhru 2,5 milionu korun

18. června 2024  21:39

Na platformě Voyo mohli diváci v úterý večer sledovat napínavé finále reality show Survivor Česko &...

Jen ať mě kritizují, moje šperky vydělávají, říká zpěvačka Lucie Bílá

14. června 2024

Zatím jí to pořád zpívá, ale i Lucie Bílá (58) si uvědomuje, že jednou její kariéra skončí. Hlava...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Čekám na transplantaci, ale dám přednost mladým, říká herec Zdeněk Žák

12. června 2024

Herec Zdeněk Žák (71) si nikdy moc nepřipouštěl své zdravotní problémy. Nemoci přecházel a k...

Dovolenou jsem probrečela. Medvecká o dopisech Milady Horákové i labužnictví

19. června 2024

Premium Taťjana Medvecká patří mezi oblíbené české herečky. Dabuje a načítá audioknihy. Úspěchem se však...

Paris Hiltonová láká v podprsence na nový singl, vrací se jako zpěvačka

19. června 2024  13:03

Paris Hiltonová (43) vydá počátkem září po více než dvaceti letech od první desky své druhé album....

Pártlová bude mít statek a na Bali dům. Po čtyřicítce se mi daří, říká

19. června 2024  11:30

Zpěvačka Martina Pártlová (45) si, navzdory konci populárního podcastu uskupení 3v1, na svůj...

Jsem na Neymara pyšná, říká Rafaella, sestra brazilské fotbalové hvězdy

19. června 2024  9:30

Brazilka Rafaella Santosová (28) je sestrou slavného fotbalisty Neymara da Silvy Santose Júniora...

Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.
Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.

Máte ve své koupelně starou žehličku na vlasy nebo fén? V oblasti vlasové péče došlo v poslední době k obrovským inovacím. Je ale opravdu nutné...

Putine, běž do prd*le, zahlásil na koncertě Rod Stewart. Němci zpěváka vypískali

S překvapivou vlnou nevole se na svém nedělním koncertu v Lipsku setkal rockový král Rod Stewart. Během vystoupení se...

Skandál kolem morbidně obézní Miss Alabama. Co se ztratilo mezi řádky

Sociální sítě počátkem června rozvášnila obézní plus size modelka Sara Millikenová oceněná titulem Miss Alabama 2024....

Ostuda bratrů Bendigů v AZ-kvízu. Jan se vymlouval na trému z Mareše

Ve speciálním díle AZ-kvízu s názvem ČT art kvíz se proti sobě utkali bratři Jan a Marsell Bendigovi. V soutěži se jim...

Tvrz koupil za 76 tisíc a daroval ji manželce. Pak ruinu 20 let opravoval

Pavel David zahlédl v dubnu roku 2003 v novinách inzerát: „Prodám tvrz za 76 000 Kč.“ Ještě ten den si jel zříceninu...

Do Itálie se nevrátím, tady vše funguje lépe, říká dcera Petra Hapky

Dcera slavného českého hudebníka Petra Hapky (†70) Petra (41) žila od 3 let s matkou v italském Římě. Ve 29 letech se...