Radek Kašpárek

Radek Kašpárek | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Přežil jsem to, vzkázal šéfkuchař Kašpárek po dvouhodinové operaci páteře

  • 24
Šéfkuchař Radek Kašpárek (39) před pár dny skončil v nemocnici. Kvůli problémům se zády měl silné bolesti a dokonce přestal hýbat prsty. V pátek pak prodělal zákrok v oblasti páteře.

„Zákrok trval dvě hodiny. Mám velké bolesti, ale přežil jsem to. Mám v sobě koktejl sedativ, aby to teď tolik nebolelo,“ cituje šéfkuchaře a porotce MasterChefa web ŽivotvČesku.cz.

Po operaci vyhřezlé plotýnky Kašpárek zůstane pár dní v nemocnici a pak ho čeká domácí rekonvalescence. Ještě před zákrokem prozradil, že kvůli problémům s páteří mu přestala fungovat pravá noha a nemohl hýbat prsty na pravé noze.

Šéfkuchaře podporovala manželka Andrea, se kterou se brzy dočkají přírůstku do rodiny. Na sociálních sítích mu posílala vzkazy na podporu.

Kašpárek pochází z Ostravy, kde vystudoval Střední školu společného stravování. Absolvoval stáž v hotelu Swissotel the Bosphorus, pracoval v hotelu Savoy a hotelu Aria, byl šéfkuchařem bistra Ola Kala, léta uváděl televizní pořad Kašpárku, vař!

Od roku 2014 je šéfkuchařem a spolumajitelem restaurace Field, kde hned první rok dostal michelinskou hvězdu a třikrát ji obhájil. Momentálně ho můžete vídat na TV Nova v show MasterChef. Má tři dcery ve věku třináct, jedenáct a šest let.

7. dubna 2020