Diskuze

Nikdy nebudu jako ona, věří dcera narkomanky Katky z dokumentu Třeštíkové

Patnáctiletá Tereza, dcera Kateřiny Bradáčové (46) ze slavného časosběrného dokumentu Katka režisérky Heleny Třeštíkové, promluvila o svém životě. Svěřila se s tím, jak vnímá svou biologickou matku závislou na tvrdých drogách a žijící na ulici. Řekla také otevřeně, co si myslí o svém otci Romanovi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Z mojí osobní zkušenosti je to všechno v genech a v hlavě. Alkohol poškodí mozek, který je na hraně a i v souvislosti s věkem se to spustí. Ta potřeba alkoholu nebo jiné náhrady vyrovnat se potřebou v mozku je vrozená. Množstvím a časem se to prohlubuje. Z úspěšné ženy se dvěmi státnicemi z angličtiny a francouzštiny s němčinou a ruštinou se stala bezdomovkyně. Je to posun směrem ke zvířecímu chování. Zůstává pud sebezáchovy. To že není něco v pořádku bylo patrné už když byla podle okolí v pořádku a byla úspěšná. Nejde s tím nic dělat jenom pomoct ústavem. Za bolševika takovou osobu umístili do sociálního zařízení. Když nespolupracovala a byla k okolí nebezpečná otevřeli na ní okno a nechali jí umřít na zápal plic. Proto nebyly na ulici vidět. Píšu to všeobecně ve třetí osobě protože se to týká jak mužů tak žen.) Dnes se o takové osoby nikdo nestará a nechají je se svým problémem žít na okraji společnosti.

0 0
možnosti
JP

Tohle je téma, které budí tolik emocí. Je dokázané, že asi 15% populace má sklony k určitým závislostem. Jeden může chodit pařit, klidně i se pořádně vožírat a pak přestane. Nemá s tím problém. Jiný by se třeba nikdy nedotkl ničeho silnějšího než je tráva. A druhého drogy fascinují už od dětství. Znám člověka, který bere skoro 30 let. Nekrade. Pracuje. Problém pro něj byl, když to na něj jeho "kamarád", který to nezvládal a byl vyhozen z práce, práskl. A on řekl pravdu. Zapírat, zapírat, zapírat, říkal dr. Plzák. Dokud je to veřejné tajemnství, není problém.

0 0
možnosti
MH

Bohužel, geny jsou v tomhle hrozně silné a u Terezky bude stačit jeden spouštěč a je v tom taky. Držím jí palce, ať se to nestane.

1 2
možnosti
PW

Jo,na tenhle dokument pamatuji. Pouštělo se nám to na ZŠ, doufám, že dcera půjde tou druhou cestou, držím jí palce.

3 0
možnosti
Foto

Katka byla krásná holka, která se ale nikdy nedokázala vyhrabat ze dna a zničila si život. Bohužel. Její náprava je teď už nereálná. Její dcera měla štěstí v neštěstí, že si ji vzala babička. Věřím, že osud matky jí je dostatečně velkým strašákem a drogám se v životě vyhne obloukem. Zní, jako rozumná holka.

7 0
možnosti
JH

Ta podoba je zřejmá. Snad to skončí jen u té fyzické podoby a jejich osud se podobat nebude. Držím Tereze palce, ať je pro ni matka dostatečně odstrašující příklad jako byl pro nás, když jsme ten dokument sledovali v teenagerském věku.

6 0
možnosti
MK

Rodiče si člověk nevybírá. Holce držím palce. Narodit se v takové "domácnosti" není úplně nejlepší dárek do života.

12 0
možnosti
OB

U fota: Měnila se postupně mi hrozně připomíná Leichtovou.

7 0
možnosti
Foto

ani to nechci vidět, mě už stačila fotogalerie

2 0
možnosti
DB

Pro mě nejsilnější, nejkrutější moment ve filmu, zrození nové, bezbranné bytosti, s abstinenčními příznaky.

17 0
možnosti