Anetta a Michal Kubalovi s dětmi (2018)

Anetta a Michal Kubalovi s dětmi (2018) | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Po návratu z Ukrajiny se Michal Kubal stal čtyřnásobným tatínkem

  • 29
Moderátor a reportér Michal Kubal (45) se na sociálních sítích pochlubil milou novinkou. Po návratu z Ukrajiny, kde tři týdny informoval o válce, se stal čtyřnásobným tatínkem. S manželkou Anettou (42) mají kromě nového přírůstku do rodiny ještě dceru a dva syny.

„Fotky dětí většinou nedávám, ale udělám výjimku…(Umění načasování možná někdy budeme učit),“ napsal na Twitteru novopečený tatínek.

Michal Kubal a Anetta Petrovičová se vzali v roce 2007. Svatbu měli v Bardějově na východě Slovenska, odkud moderátorka pochází. Manželé mají spolu tři děti – Zoju (13), Kryštofa (11) a Šimona (9).

Michal Kubal v letech 2008 až 2012 působil jako zahraniční zpravodaj České televize v USA se sídlem ve Washingtonu, od roku 2013 vede zahraniční redakci ČT a od ledna 2016 moderuje i hlavní zpravodajský pořad Události. 

Coby reportér působil v řadě zemí, například v Bosně a Hercegovině, Kosovu, Makedonii, Jugoslávii, Albánii, Pákistánu, Afghánistánu a Iráku. V roce 2004 ho spolu s kameramanem Petrem Klímou a redaktorem ČRo Vítem Pohankou unesli povstalci v Iráku, po pár dnech byli propuštěni. Nyní informoval tři týdny o válce na Ukrajině.

Anetta Kubalová (za svobodna Petrovičová) nejdřív pracovala jako reportérka v domácí i zahraniční redakci slovenské zpravodajské televize TA3. V letech 2004 až 2008 působila jako zahraniční zpravodajka v České televizi.

V květnu 2014 se stala moderátorkou pořadu Objektiv, který moderuje ve slovenštině, což vzbudilo kontroverze. Přestože moderátorka natáčela zkušební díly i v češtině, slovenštinu nakonec vybrali nadřízení.