Leonardo DiCaprio, Sharon Stone

Leonardo DiCaprio, Sharon Stone | foto: koláž iDNES.cz

Sharon Stone platila DiCapria ze svého. Nemůžu jí dost poděkovat, říká herec

  • 41
V novém rozhovoru pro web E! News americký herec Leonardo DiCaprio (49) prozradil, že je nesmírně vděčný herečce Sharon Stone (65), která mu pomohla v kariéře. V roce 1995 si u ní vysloužil zastání v profesním ohledu a následně i finančním.

Mladého Leonarda DiCapria studio TriStar Pictures odmítlo obsadit do westernového dramatu režiséra Sama Raimiho s názvem Rychlejší než smrt.

Herečka Sharon Stone však trvala na tom, že právě s ním chce ve filmu hrát. „Tenhle klučík jménem Leonardo DiCaprio jako jediný při konkurzu naprosto zaválel,“ napsala herečka, která tehdy přihlížela konkurzu několika dalších mladých herců. „Podle mě byl jediný, kdo tehdy přišel a s pláčem prosil umírajícího otce o jeho lásku,“ popsala.

Než adoptovala tři syny, prodělala Sharon Stone devět potratů

„Studio mi tehdy řeklo – Sharon, proč chceš někoho neznámého? Proč si vždycky pod sebou chceš podřezat větev? A že pokud ho prý tak chci, můžu ho zaplatit z vlastního honoráře. A tak jsem to udělala,“ říká Sharon Stone, která ve filmu hraje hlavní roli pistolnice Ellen, zatímco DiCaprio dostal roli mladíka Kida. Ve svém životopise z roku 2021 herečka napsala, že mu tehdy skutečně celou tuto roli zaplatila.

DiCaprio je své profesně starší kolegyni od té doby nesmírně vděčný. „Mnohokrát jsem jí děkoval. Ani nevím, jestli jsem jí někdy poslal děkovné přání nebo dárek, ale na takový dík ani nemám dost slov,“ říká. „Je úžasná. Pro film byla vždycky velkou průkopnicí a dopřávala příležitosti dalším hercům, takže jsem velice vděčný.“

,