František Nedvěd

František Nedvěd | foto: David NeffMAFRA

Počítám s tím, že po chemoterapii můžu přijít o hlas, přiznal Nedvěd

  • 5
František Nedvěd (73) popsal, jak pokračuje v léčbě zákeřné nemoci. Zpěvák a muzikant se svěřil s tím, že po konzultacích s lékaři počítá i s variantou, že může po prodělaných chemoterapiích přijít o svůj charakteristický hlas.

„Teď jsem skončil se čtvrtou chemoterapií. Ale protože tam ještě nějaký kousíček zbyl, který se nedoléčil, od 18. února se bude dál pokračovat v ozařování,“ svěřil se František Nedvěd pro pořad Showtime.

Muzikant přiznává, že kvůli nemoci má velké problémy s hlasivkami. „Lékaři mi nechtějí dávat zbytečné naděje. Říkali, že když to dobře dopadne, budu mít hlas jako Jiří Bartoška. Ale když úplně dobře, tak se mi vrátí můj skvělý hlas, kterého já si moc vážím,“ říká Nedvěd s tím, že se cítí vcelku dobře, jen se mu občas motá hlava.

Věnovat se momentálně nemůže ani své milované hudbě. „Mám postižené i konečky prstů, mám tam brnění, nebo mravence, nevím, jak se tomu říká. Když hraji na kytaru, tak mě to bolí,“ přiznal František Nedvěd.

Písničkář věří, že se jednou opět vrátí na koncertní pódia a bude moci hrát. Pokud by v budoucnu nemohl sám vystupovat, plánuje jezdit jako doprovod s kapelou svého syna. „Hrál bych třeba alespoň na bicí. Abych tam byl. Strašně mi to chybí,“ dodal.

Nemoc lékaři Nedvědovi diagnostikovali krátce před začátkem pandemie koronaviru. „Jakmile mi to objevili, tak se zakázalo zpívat. Beru to jako znamení, že když nemůžu zpívat já, tak nesmí nikdo,“ řekl tehdy František Nedvěd, který loni počátkem března podstoupil operaci srdce, během které mu lékaři provedli čtyřnásobný bypass.

VIDEO: Jan a František Nedvědovi v Show Jana Krause (2012)