Diskuze

Kvůli reportáži o Klausovi jsem chtěla dát výpověď, vzpomínala Jurinová

Bývalá moderátorka Televizních novin na Nově Eva Jurinová, která předloni prohrála boj s rakovinou, by 3. prosince oslavila sedmdesáté narozeniny. V jednom z posledních rozhovorů zavzpomínala nejen na někdejšího šéfa Vladimíra Železného, ale třeba i na úsměvné situace spojené s namluvením názvů stanic metra.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Na paní Jurinovou si dobře pamatuji, když se štábem z ČST napochodovala do budovy Vodních staveb v Holešovicích na schůzi podnikového výboru ROH. Bylo v tzv. Palachovo týdnu zkraje ledna 1989. Jako redaktorka ČST dala jasně najevo svou moc. Tehdejší předseda odborářů VS ji velmi zdvořile, ale nekompromisně vykázal z jednacího sálu. Tak si zašla za stranickým předsedou, a ten pak odchytil nějakého referenta z kanceláře, aby se jako vyjádřil za pracující Vodních staveb proti nedisciplinovaným občanům, kteří se scházeli v predvečerních hodinách na Václaváku a připomínali si oběť Jana Palacha. Do listopadu ‘89 zbývalo deset měsíců, a ty odpočítávaly i blížící se konec prorežimních stranou kovaných soudruhů redaktorů ČST.

3 0
možnosti
HK

Jediná drobná poznámka - přeci jen nebylo před volbami, v době té "švýcarské vily". Nakonec i do těch předčasných voleb (vyhlášených ale až po té "vile") zbývalo víc než půl roku.

3 0
možnosti
Foto

To byla doba... ať byl kdo chce jaký....

1 0
možnosti
MN

Ty jo. To jsem nevěděl. Ale nějak z toho není jasné. Šel Železný s Klausem nebo proti Klausovi?

0 0
možnosti
RV

Chtěl ho vyprovokovat, aby se k němu dostal a mohl říct .. ok tak po vás nepůjdeme budeme makat s vámi a pak si za to výběru svou výhru ...

15 0
možnosti
LB

Železný byl ukázkový bezcharakterní křivák . Howgh !

30 0
možnosti
Foto

M89a60r47t28i63n 44H71o46k79r

3. 12. 2023 14:27

O charakteru jeho syna jsme se mohli přesvědčit nedávno...

20 2
možnosti