Influencerka, sportovkyně a zakladatelka Jedu na výkon Lucie Minářová. Foceno v prostorách fitness centra Next Move v Holešovicích. (22. června 2023) | foto: Radek Vebr, MAFRA

Život není jen o fitness. Restrikce mě nikam neposunuly, říká influencerka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Youtuberka, blogerka, vzpěračka, crossfiťačka, majitelka firmy. To všechno je Lucie Minářová, která dokazuje, že dokonalosti na sociálních sítích už dávno odzvonilo. V její tvorbě najdete mnohé, nebojí se mluvit ani o duševním zdraví a poruchách příjmu potravy. Byla to má cesta, která mě něco naučila, říká Minářová v rozhovoru pro iDNES.cz.

Pamatuješ si, kdy ses začala živit sociálními sítěmi? Kdy se z koníčka stala práce?
Pamatuji, bylo to v roce 2018. Pracovala jsem tehdy jako marketing manager v Aktinu, což k sociálním sítím mělo hodně blízko. Po třech letech tam jsem se rozhodla změnit práci, ale byl to krok mimo. Nebavilo mě to a měla jsem pocit, že pálím svůj čas a život. V tu chvíli jsem začala přemýšlet o směru, kterým se chci vydat. Jestli to není můj vlastní, protože sociální sítě už mě částečně živily a bavilo mě to. To byl ten impuls.

Vlivní na sítích

Posunula se od té doby nějak tvoje tvorba?
Hodně jsem rozšířila oblast zájmu, protože jsem postupně zjistila, že i když člověk žije zdravě a věnuje se fitness, tak život rozhodně není jen o tom. Neměla by to být jediná hlavní věc, která nás někam žene. Dnes chci svým obsahem komunikovat, že i když se stále považuji za fitness influencera, tak je taky normální jít večer do kina, jet na dovolenou nebo týden klidně nic nedělat. Moje tvorba už není jen o tom: „Tohle si zacvičte!“ nebo „Zkuste tenhle recept.“ Cíleně jsem z toho udělala víc lifestyle.

O poruchách příjmu potravy se v té době ještě tolik nemluvilo a já sama si neuvědomovala, že problém je primárně skrytý v hlavě, ne na talíři nebo v čísle na váze.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Vlivní na sítích

Video