Návštěva zvoleného prezidenta Petra Pavla v Ústeckém kraji. (23. února 2023)

Návštěva zvoleného prezidenta Petra Pavla v Ústeckém kraji. (23. února 2023) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

STALO SE DNES: Pavel kývl na odvody pojištění. Paroubek spojil síly s Haškem

  • 2
Pavel kývl na platbu pojištění i Zemanem a Klausem. Putina zabije někdo z vnitřního kruhu, je to otázka času, míní Zelenskyj. Paroubek spojil síly s Michalem Haškem, získal ho pro politický comeback. Zeman se do nového domu v Lánech přestěhuje příští týden, potvrdil Mynář. Ministr Nekula nechá prověřit skokové zdražení cukru před Vánoci. Přinášíme přehled pondělních událostí.

Zvolený prezident Petr Pavel souhlasí s odvody sociálního a zdravotního pojištění ze mzdy prezidenta i bývalých prezidentů. „Prezident je občan jako každý jiný,“ řekl Pavel. O tom, že by jak nový prezident, tak jeho předchůdci, kteří pobírají pravidelnou měsíční rentu, měli odvody platit, uvažuje vládní koalice.

Konec jedné velké výsady. Pavel kývl na platbu pojištění i Zemanem a Klausem

Predátor sežere predátora, prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v novém dokumentu. Míní, že pokud ruský diktátor Vladimir Putin padne, stane se tak přičiněním člena úzkého kruhu jeho spojenců. Jeden z nich ho zabije ve chvíli, kdy už i v Rusku bude zřejmá zranitelnost režimu, říká.

Putina zabije někdo z vnitřního kruhu, je to otázka času, míní Zelenskyj

Na české politické scéně by se na sklonku léta mělo objevit nové hnutí. Vznikne ze spolku Nespokojení, které založil bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. Bývalý premiér v rozhovoru pro Rádio Impuls rovněž představil některé další členy spolku, včetně bývalého hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška.

Paroubek spojil síly s Michalem Haškem, získal ho pro politický comeback

Dosluhující prezident Miloš Zeman se do svého domu v Lánech definitivně nastěhuje v příštím týdnu. Redakci iDNES.cz to potvrdil hradní kancléř Vratislav Mynář. „Pan prezident postupně stěhuje osobní věci z Hradu a z Lán,“ uvedl pro iDNES.cz Mynář. Redakce již o víkendu informovala, že Kateřina Zemanová v nově postaveném bungalovu přijímá návštěvy.

Zeman se do nového domu v Lánech přestěhuje příští týden, potvrdil Mynář

Ceny cukru v obchodech stouply v posledních měsících loňského roku o 77 procent. Podle ministra zemědělství Zdeňka Nekuly nezafungovala plně hospodářská soutěž, nelíbí se mu, že obchodníci zdražili v jeden moment o tolik.

Kartel kvůli cukru? Ministr Nekula nechá prověřit skokové zdražení před Vánoci


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video