Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Kvůli ruské agresi na Ukrajině se pohádali premiéři zemí V4 i po jednání

Shodneme se, že ruská agrese je hrubé porušení mezinárodního práva i že Ukrajina si zasluhuje pomoc, řekl premiér Petr Fiala po jednání s premiéry Polska, Slovenska a Maďarska. „Lišíme se v tom, jak ta pomoc má vypadat,“ dodal však. „Jsou mezi námi rozdíly, a ty rozdíly se nezměnily,“ řekl premiér po zhruba tříhodinovém jednání s Robertem Ficem, Viktorem Orbánem a Donaldem Tuskem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ostudy Slovenska a Maďarska se sešli aby si podali ruce, že?

No tyhle výtvory Divokého Východu kde na Slovensku chlastají místo vody borovičku a v Maďarsku je vepřové národní jídlo takže jejich mozky už jsou obaleny sádlem, se hledali až se našli, že?

V minulosti je od sebe nemohli odtrhnout když Horní Uhry sloužili Dolním Uhrám a dnes jsou z nich polo-diktátoři a velký kámoši, že?

1 5
možnosti
LL

Fico je rusofilný boľševici a tupý komunista ako váš Škála a Konečná

4 2
možnosti
JV

Dobrá, užitečná diskuse. Zaplať Bůh, že je Putin agresor se shodli. Protože to tak doopravdy je. V čem je podstata jejich sporu? V tom zda únor 22 nastal jako blesk z čistého nebe a nebo jako následek nějakého roku 2014, kdy se Victorii Nuland a spol. s balíkem USD v zádech podařilo poněkud protiústavně na Ukrajině změnit vládu. Proč se ekonomicky slabé Rusko nesesypalo, pod horou, nepochybuji tvrdých a účinných západních sankcí? Protože polovina zemí světa, typicky Indie řekla našemu povídání dost a čile s Ruskem obchoduje. A realita světa už je taková, že jako Západ si to už ani moc nedovolíme komentovat. Ukrajina chce mír, těch 650 tis. jejich můžu co se před narukovanim uteklo, pro to hlasovalo nohama. Má-li mír nastat budou muset všichni z hrušky dolů. Rusové vrátí Ukrajině každý cm okupovaneho území, i Krym. Rusové na Ukrajině budou moci mluvit rusky. Ukrajina nebude v NATO. A Západ protože to začal, zaplatí Ukrajině i Rusku válečné reparace. Hádejte kvůli komu to nenastane. A hádejte jakou to má alternativu.

1 6
možnosti
JH

Rusku je celkem houby potom, jestli Ukrajina dobrovolně přijala pomoc od západu. Vaše oblíbené nesmysly opomíjejí fakt, že od Majdanu, at už ho hodnotíme jakkoliv, proběhlo na Ukrajině několik svobodných voleb.

Za komickou vložku, co prý bude západ platit, máte bod, ač se jinak drze pokoušíte mluvit za Ukrajinu.

2 1
možnosti
FK

Největší chybou je ,že současná Amerika nemá ve svém čele silného prezidenta ,takového jako byl svého času Ronald Regan. Rusáci by si nikdy nedov olili,to co si dovolují nyní. Už dávno by vyhrabávali z půdy,kořínky plevelú ,aby nezkapali hlady,tak jako kdysi Ukrajinci za vlády zrúdy Stalina.Rusko by mělo být zničeno do základu jako Pompeje. Nic jiného si tento národ ožralů a vrahů nezaslouží. Čím rychleji , tím lépe!

6 6
možnosti
ZM

Tragédií dnešní Ameriky je, že prezidentské volby budou velmi pravděpodobně mezi Bidenem a Trumpem.

Trump části Ameriky imponuje svou odvahou, přitom je to namyšlený hlupák, který není schopen domýšlet důsledky svých činů a zobe Putinovi z ruky.

Biden celkově není spatný prezident na to, že je demokrat. V rozhodné době se postavil na obranu napadeného národa, který se rozhodl pro obranu a tento národ podporuje svou vládu (což je výrazně lepší situace než byla ve Vietnamu nebo v Afghánistánu). Proti Bidenovi hovoří jeho věk, kterému neunikne. Kdyby mohl jen stát v pozadí a s poradci tahat za nitky, tak by to bylo OK, ale on musí být tváří vlády a celé Ameriky a tady to dost kulhá. A kdyby své prezidentství neobhajoval a přenechal to někomu jinému, byla by to jejich prohra, takže do voleb musí.

1 2
možnosti
Foto

J23i45ř78í 53P11a70j88k

28. 2. 2024 10:40

Já už znovu sovětskou nadvládu zažít nechci. I když i západní demokracie má své mouchy, rozhodně má mnohem více výhod. Kdyby se Rusko měnilo v moderní demokracii, neměl bych s politickou a hospodářskou orientací na východ problém. Bylo by to celkově výhodné a pro mou kapsu určitě levnější. Jenže na východě stále trvá Sovětský svaz s důstojníkem KGB v čele. Tohle nemůže být náš partner. Jednoduše proto, že svaz nikdy nestál o partnery. Pouze o absolutně poslušné vazaly. A já se dobrovolně znovu zotročit nedám. I za cenu svého života.

4 1
možnosti
MZ

Proč zde vnucujete z vašeho pohledu nezbytný model žití pod nějakou nadvládou? Ať tou, či onou? To musíme být neustále ke všemu přístupnými vazaly?

4 2
možnosti
LJ

Šašci východní. Kdy už konečně redukujeme V4 na V2, tj. ČR + Polsko? Vždyť ty slovenské bači s vrchním dráteníkem v čele a maďary vedené hloupým populistou "nesmíšené maďarské rasy" nepotřebujeme.

6 8
možnosti
JD

Již delší dobu my, z Podhradí, říkáme, že Spolek V4, je přežitkem, relikvií. Původním účelem V3 /před rozpadem ČSFR/, bylo zkoordinování úsilí o vstup do EU a po nabytí členství měla být existence Spolku ukončena. My bychom měli udržovat nadstandardní vztahy zejména s Rakouskem a Slovinskem i zeměmi Beneluxu.

1 0
možnosti
JT

J45i24r21i 11T92o90m61a87s

28. 2. 2024 8:11

V4 je ostuda pro Česko. Z pohledu jiných zemí to vypadá jako když se družíme se Slovenskem a Maďarskem, které krom Turka byli poslední co vyhandlovali vstup Švédska do NATO. Mezitím jsme byli jedni z prvních co to potvrdili. Stejně tak rétorika vůči Ukrajině nebo kecy o vystoupení z EU. Z pohledu zemí, které nejsou zcela blízko dění, typu Itálie, Portugalska, Holandska nás vidí, že se strkáme zase do jednoho pytle postbolševických zemí. Mezitím pozitivní význam V4 je dnes nulový.

4 3
možnosti
Foto

J12i58ř69í 64P14a50j70k

28. 2. 2024 8:19

Dobré ráno, V4 je mocenská protiváha Rusku stejným způsobem jako jím byla Rakouskouherská monarchie. Smysl a své místo má. Ale jen pokud je jednotná. To jest pokud má jednoho svrchovaného vojenského velitele.

0 0
možnosti
PJ

Žádný údajný slib ...byl to slib, že se NATO nebude rozšiřovat!

11 28
možnosti
JK

Další rusácký falešný profil bez diakritiky.

12 8
možnosti
JI

Zanedlouho na Fialovo místo nastoupí Babiš, s ním si už bude Fico lépe rozumět. Navíc oba Slováci, tak aby ne.

Slováci do toho!

4 16
možnosti
ČS

On už má Babiš negativní lustraci nutnou dnes pro jmenování členem vlády?

0 0
možnosti
JP

Příspěvek Jindřicha Rajchla, který mě dnes pobavil:

Dnešní pískání Na Robert Fico a Viktor Orbán na Malostranském náměstí bylo dokonalou ilustrací současné situace v naší zemi.

Pár naivních svazáků si hraje na hrdiny, pokřikují po dvou státnících, kterým nikdo z nich ani z naší vlády nesahá ani po kotníky, a mainstreamová média z nich udělají mluvčí celého národa.

Ve skutečnosti si však většina občanů naší země maďarského i slovenského premiéra velmi vážil a přála by si, abychom i my měli v čele exekutivy podobně odvážné, zkušené a inteligentní politiky. Jen mediální obrázek je úplně jiný. Nutno dodat, že zcela vylhaný.

A tak je to u nás se vším.

Tak už všichni konečně povstaňme a pojďme jim říct, že se už tou uřvanou menšinovou skupinkou šikanovat nenecháme.

A že i my chceme českého Fica či českého Orbána.

Sledovat jejich sebevědomá pronárodní vystoupení ve srovnání s ukuňkaným bruselským maňáskem Fialou, byla čistá radost.

A já pevně doufám, že i my se už konečně vydáme správnou cestou a řekneme si ve volbách o silného lídra, jenž se těm mocipánům z Washingtonu, Paříže či Berlína konečně postaví.

Je nejvyšší čas.

16 10
možnosti
JI

Darmo je.

Nejprve uliční dezolé hučela na jednoho - Orbána. Dnes musí už na dva - Fico, Orbán. A zanedlouho to bude trojka - Fico, Orbán, Babiš.

4 10
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Mírový plán Kyjeva se drolí, Západ jeho vítězství nechce, míní ukrajinista

12. června 2024  14:56

Podcast Víkendový summit ve Švýcarsku může skončit jako velké nic a Ukrajině spíš uškodí. Zelenského...

Čaputová přijela do Prahy na rozlučku. Po návštěvě Česka skončí v úřadu

12. června 2024  7:41,  aktualizováno  14:29

Přímý přenos Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ve středu zahájila svou poslední návštěvu Česka jako hlava...

Škola, kde řešili šikanu, je stále bez nového ředitele. Kandidáti nepřesvědčili

12. června 2024  14:22

Téměř tři měsíce uběhly od odvolání ředitelky Základní školy Blovice na Plzeňsku kvůli šikaně. Ve...

Základ studijního úspěchu tkví v tom, jestli se děti do škol těší, říká Zatloukal

12. června 2024  12:55,  aktualizováno  14:13

Žáci, kteří se do škol těší a výuka je baví, dosahují podle České školní inspekce lepších výsledků...