Jablečný závin

Na svatého Martina si dejte sklenku vína

11. listopadu 2010  8:56

Dnešní den, tedy 11. listopad, je spjat nejen se svátkem svatého Martina, který by k nám podle...

Štrúdl přivezli němečtí přistěhovalci, říká chilský kuchař

30. října 2010

Pablo Andrés Galvez Ramírez je v jihoamerickém Chile uznávaný kuchař. V dětství pomáhal v kuchyni...

Štrúdl sedmkrát jinak. Kolikrát ho umíte, tolikrát jste kuchařkou

25. prosince 2009

I když štrúdl pochází z Rakouska, oblíbili jsme si ho tak, že ho považujeme za národní dezert....

Wintonův vlak: saze u kotle lokomotivy i komfort v Masarykově voze

2. září 2009  4:52

Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz Vedro, hromada uhlí a od šmíru zašpiněné obličeje posádky parní lokomotivy. I tak pro někoho vypadá...

Tak velkou kavárnu mohou Tišnovu závidět

1. března 2009

RECENZE KAVÁREN Třípatrová kavárna? A v Tišnově? Zní to neuvěřitelně, ale je to přesně tak. Každý z nás někdy čekal...

Tradiční vánoční moučníky

2. listopadu 2008  10:03

Jednou ze součástí štědrovečerního menu je i vánoční moučník. Zvyky jsou různé, ale většinu...

Zemanova kavárna: neslavný návrat legendy

12. října 2008  13:11

RECENZE KAVÁREN Historie repliky známé Fuchsovy kavárny v Brně za Mahenovým divadlem je tato: původní...

Caffe Quattro v centru betonu a skla má potěšit businessmany

5. října 2008  14:10

RECENZE KAVÁREN Jak se daří kavárně v moderním prostředí Brno Business Parku v blízkosti ústředního hřbitova a kdo...

Dráhy nahrazují nádražní bufety novými restauracemi

17. prosince 2007  15:45,  aktualizováno  17:27

České dráhy v Pardubicích a Praze – Libni slavnostně otevřely dvě drážní restaurace. Jedná se o...

Jak vaří majitelka kosmetické firmy? Neodbývá se

24. června 2007

Věřili byste, že tahle vitální dáma promovala na Vysoké škole chemicko-technologické už v roce...

Muži vaří jen rodinné speciality

24. května 2006  17:08

Když už muž výjimečně popadne vařečku, rodina se může vsadit, že na talíři zavoní nějaká...

Když přijedete do Vídně na výlet s dětmi

3. května 2005

O Vídeňanech se již hodně dlouho říká, že mají radši psy než děti. Kdysi to podle všeho plynulo z...

Pět kouzelných amuletů - návod

2. dubna 2005,  aktualizováno  6.4 6:26

Vžili jste se do role Lindy? Zajímá Vás jak tato pohádka dopadne, ovšem někde jste zakysli a nevíte...

Květnové číslo herního magazínu LEVEL

8. května 2004  8:47,  aktualizováno  12:47

Květnové číslo herního magazínu LEVEL

K Vánocům patří sváteční tabule

23. prosince 2003

K opravdové vánoční atmosféře patří nejen dobré jídlo a pití. Důležitá je také výzdoba domu, a...

Pěkně jsem si zabulil, přiznal zlatý Koukal

3. března 2003

Hlasatel na stadionu křičel do mikrofonu anglicky: „Vidíte nového mistra světa! Jede Martin Kukal,...

Koukala doma vítal nadšený dav

2. března 2003  18:29

Žďár nad Sázavou Ve Žďáru nad Sázavou teď není slavnějšího člověka, než je novopečený světový šampion v běhu na...

Japonský císař ochutnával českou kuchyni

8. července 2002  16:37

Japonský císař Akihito a císařovna Mičiko ochutnávali na své první návštěvě České republiky...

I Evropa je ohrožena, varoval Bush

25. května 2002

Návštěva prezidenta USA George Bushe v Berlíně skončila. Zároveň vyvrcholily bouřlivé protiamerické...

České jablko: levnější a méně stříkané

26. února 2002  8:59

Každé jablko dříve mívalo svůj čas. Jablka se jedla a prodávala tak, jak se česala, jak podle...

Úspěch mají přivát satelit i štrúdl

20. prosince 2000  22:40

H a v l í č k ů v B r o d Na několika metrech najdou všechno, co potřebují. Jenom v pantoflích se potulují mezi pokojem,...

Müsli tyčinky bývají kaloričtější než štrúdl

4. října 2000  15:51

Po müsli tyčince sáhnou lidé zpravidla ve chvíli, kdy dostanou chuť na sladké nebo potřebují dodat...

Kuchař trpí, když nevyužije fantazii

8. června 2000  1:10

K n o k k e - H e i s t Miluje kuchařské experimenty, tu přidat koření do omáčky, tady víc opepřit, tady něco neobvyklého...

Závin od maminky

18. prosince 1998

30 dkg hladké mouky, asi 1/8 l vlažné vody, špetka soli, 1 vejce, lžíce octa, 1 1/2 dkg másla....

Když se řekne heurigen...

9. června 1998

...tak každý Rakušan ví, že jsou to příjemné, většinou malé podniky, v nichž se podává víno....

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti