Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Ekologové neuspěli s ochranou živočichů, plánování obchvatu pokračuje

Příprava důležitého obchvatu zlínské části Zálešná, jenž je součástí chystaného dálničního přivaděče, může pokračovat. Ministerstvo životního prostředí odmítlo ekologické spolky, které měly výhrady k tomu, že nová cesta zasahuje do území, kde žijí tři desítky zvláště chráněných živočichů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZ

Být tu Baťa, tak ty silnice už dávno stojí a nikdo by neřekl ani popel a každý by to bral už jako běžnou silnici bez jakýchkoliv námitek a ani by si neuměl přestavit, že by to mělo být jinak. Dálnice D49 k Lípě je extrémně důležitá a bude vytížena tranzitní dopravou, stačí se postavit k cestě v Hrobicích a začít počítat kamiony a přitom to ani není silnice, ale spíše kančí stezka... A samozřejmě, pokud stavíte dálnici do Lípy, tak ta někudy vede a jsou z ní sjezdy. tak už to u dálnic bývá. Takže bude sjezd u Fryštáku. A pokud bude sjezd u Fryštáku, je potřeba udělat i kvalitní přivaděč do Zlína. A průjezd Kůty je tragický. Obchvat Zálešné se řeší nejméně 30let, už před dálnicí. Půldomky pro stavbu jsou zbořené už takových 25let. Můžeme být jen rádi, že se do toho už tehdy někdo pustil, protože dnes už by to bylo s internetovými odborníky neřešitelné.

0 0
možnosti
AZ

Ano, kdo může, ten se snaží Zlín objet. No a pro všechno toto dosud objíždějící dopravní zatížení se D49 - Fryšták a dočasně, ale velmi nadlouho východní Zlín /obchvat Zálešné a Vizovická u Lidlu Obeciny!!!/ stane neodolatelným lákadlem. Lépe řečeno stal by se lákadlem, protože to nelze připustit. Problém beze zbytku vyřeší až další výstavba dálnice D49 - dopravního uzlu Fryšták a dalšího dálničního úseku do Lípy.

Ještě bych doplnil vaše správné úvahy ve věci sjezdů. Další sjezd musí být za Lípou, kde se smysluplně propojí budoucí D49, se stávající 1/49 a novou Přeložkou 1/49 mimo Lípu, Želechovice, Zlín a Malenovice. Plánovaný sjezd z D49 ve Vizovicích na Razově v závětří bývalého seníku, nyní skladu nábytku bude zbytečný.

0 0
možnosti
Foto

J80i15ř31í 74E40r53b34e63n

7. 12. 2022 15:54

Úředník si nevidí do úst, když tvrdí, že ekologisté hledají nějaké formální pochybení. Zmíněné "kompenzace za zásah do biotopů modrásků a zajištění migrace pro drobné obratlovce pod silnicí" jsou totiž naprosto konkrétní námitky, které do formálních pochybení mají hodně daleko!

0 6
možnosti

Takzvaný obchvat zálešné není žádný obchvat, to je na sílu prosazovaná silnice vedoucí přímo přes klidovou zónu nemocnice a dvou obytných čtvrtí.

Skutečný obchvat by se totiž napojoval až v Příluku. Jenže to by museli vést tunel minimálně skrz dva kopce, což by projekt podražilo, ale zároveň zasáhlo hlukem daleko méně lidí.

1 6
možnosti
JP

Ono nemáte stejně na vybranou. Ty auta pokud nepojedou obchvatem, pojedou po tř. 2. Května a vy se z té vaší klidové zóny vzdálené sotva 50m nedostanete na hlavní. Samozřejmě ideální je tunelová varianta, ale ta by místo nízkých stovek milionů stála tak tipuji 10mld., a na to město nebo kraj nikdy nebude mít. Zde se totiž nejedná o silnici první třídy, tudíž není v režii státu a není kdo by ji zaplatil.

3 0
možnosti
AZ

D49 Hulín - Fryšták a obchvat Zálešné nemohou existovat bez chybějícího úseku dálnice D49 Fryšták - Lípa. No a ta je ještě nesmírně daleko.

Je také velice důležité, že D49 Hulín - Fryšták a vynucená stavba fryštáckého přivaděče do Zlína měla stát v roce 2011. Měla být monopolním dálničním přivaděčem pro Zlín!!! To je dávno překonáno. V budoucnu se tento přivaděč bude hodit /v daleké budoucnosti/ pro nepatrnou cílovou a zdrojovou dopravu pouze východního Zlína a JS a to jenom směrem na Hulín!! Když padla výrobní zóna Holešov a tím každodenní cestování desetitisíců lidí za prací, začalo se mluvit o nulové variantě přivaděče Fryšták.

Proč nejsou vizualizovány připojení obchvatu Zálešné na Sokolskou a T.Bati alias Vizovické? Protože to bude oříšek s neuvěřitelnými závěry, např. zahloubit vlak pod terén, vybudovat viadukt aby se trolejbus nepotkal s elektrifikovanou železnicí, zaslepovat komunikace a to vše na pětníku bez zboření Lidlu Obeciny. No a můj opakovaný závěr: je pravděpodobné, že D49 bude zastavena, protože nemůže čekat 20 - 30 let až na její pokračování na Slovensku. Kdy tam začnou akceptovat pokračování a budou a ochotni se vyjádřit se k termínu pokračování na svém území je stále otázkou.

Je nutné zreálnit úvahy nad tím, kdy se dokážeme s dálnicí dostat na hranice Slovenska a kdy do Pozděchova, když stát preferuje výstavbu D49 od Valmezu - od hotové dálnice v Semetíně.

Pravděpodobně dojde k zastavení obou staveb, takže přestaňte prosím hledat záminky a začněte tvrdě pracovat na tom, bez čeho se nelze ve Zlíně obejít !!!!!!!

0 0
možnosti
JP

Buďte klidný. NSS soud už nikdy nezastavil dálnici v podobném stupni rozpracovanosti. Vždy maximálně pozastavil SP a po doplnění opět nabylo právní moci viz. D8 nebo obchvat FM. A naopak ucpání východní Zlína, ke kterému pravděpodobně dojde, což je jediná věc, na které se s vámi shodnu, vytvoří obrovský politický tlak i přes odpor těchto fanatiků na rychlé dokončení této dálnice alespoň do Lípy. A pak už se mohou tyto ekologické spolky a obec Zádveřice boxovat se státem o jejím vedení východně od Lípy, zda a kdy ji postaví a nechť si jejich občane rozhodnou, jestli chtějí mít ucpané centrum Vizovic a nízké mzdy a chybějící pracovníci příležitosti a s tím související negativní demografické jevy a úprk mladých nebo určitý ekonomický rozvoj.

5 0
možnosti
IM

I80v84a56n 92M48a78ř67á58k

6. 12. 2022 16:35

"neexistují jiné trasy, kde by chránění živočichové omezováni nebyli" - každá jiná trasa by znamenala omezování pro další chráněné druhy. Kdy už s těmito diletanty někdo zatočí? Přece není možné, aby neustále napadali racionální projekty státu beztrestně.

8 1
možnosti
TN

V článku je zásadní chyba, už v nadpisu. Nejde o žádné ekology, ale účelové aktivisty, mající škodolibou radost z toho, že v tomhle legislativním systému, můžou pořád škodit a škodit. Zkrátka ekoteroristy.

13 1
možnosti
AZ

Zjednoduší se vám to, když uznáte, že jsou intenzivně hledány záminky zastavení D49 Hulín - Fryšták a následně obchvatu Zálešné. Obě stavby pouze předstírají řešení dopravy města, místo skutečného řešení Přeložky 1/49 ze zlínských náměstí, bez kterého se nelze obejít !!

0 8
možnosti
  • Nejčtenější

Slovácko - Sparta 2:4, obhájce se strachoval o výhru, uklidnil ho Krejčí

5. května 2024  17:10,  aktualizováno  21:16

Dvakrát přišli o dvoubrankové vedení, soupeři ale vyrovnání nepovolili a nakonec slaví. Sparťanští...

Mladý sparťan utrpěl v druhé lize vážný úraz hlavy, klub podal protest na sudího

6. května 2024  16:25

Fotbalový talent Roman Horák, jeden z nejnadanějších současných sparťanů, leží po operaci s vážným...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Při čelním střetu zemřela těhotná spolujezdkyně, řidička jela v protisměru

3. května 2024  13:31

Dopravní policisté i kriminalisté stále šetří tragickou nehodu, která se stala minulý týden u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Fotbalistky Slavie opět ovládly po české lize i pohárovou soutěž

8. května 2024  15:54

Slávistky zkompletovaly čtyři dny po zisku ligového titulu fotbalový double. Stejně jako v sobotu...

Nová tvář zlínské přehrady. Loď letos zmizí, město zvažuje koupání

8. května 2024  10:20

Z Kudlovské přehrady v centru Zlína už letos zmizí loď, která dříve fungovala jako restaurace. Po...

Kulturní areál, letní kino i rodinné domy. Juřinku čeká velká proměna

7. května 2024  15:56

Velké plány má město Valašské Meziříčí s místní částí Juřinka. V nejbližších letech tu chystá řadu...

Opravená komora i jez. Na oblíbený Baťův kanál se znova vracejí lodě

7. května 2024  12:36

Na Baťův kanál, unikátní vodní cestu spojující dva moravské kraje a Slovensko, se opět vracejí...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!