ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Chlípník onanoval na ulici a plácal ženy po zadku, napadl i paní s dítětem

  • 10
Nejméně čtyři ženy obtěžoval v Uherském Hradišti a Kunovicích recidivista z Hodonínska. Obviněný je z výtržnictví a znásilnění. I vzhledem k tomu, že jde o recidivistu, jej soud poslal do vazby. Policisté vyzývají případné další ženy, které muž obtěžoval, aby se jim ozvaly.

První případ, o kterém policisté vědí, se stal koncem července v ranních hodinách v Uherském Hradišti v ulici J. E. Purkyně, kde muž onanoval před ženou, která venčila psa.

„Předstíral, že telefonuje, druhou ruku měl v kalhotách a při tom se k ženě stále přibližoval. Jakmile ji měl na dosah, plácl ji přes zadek, záda a ramena. Navíc k ní byl vulgární,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Začátkem srpna pak muž opět v Hradišti během jednoho odpoledne obtěžoval hned dvě ženy. První pleskl přes zadek ve Svatováclavské ulici se slovy: „To máš za to!“ Druhou ženu si vyhlédl znovu v ulici J. E. Purkyně. Slovně ji napadal a naznačoval údery do hlavy.

Poslední skutek spáchal v Kunovicích tento týden ve středu odpoledne. „Ženu s malým dítětem oslovil u vchodu jednoho z bytových domů. Chytil ji za nohu, přiložil ke svému rozkroku a nechtěl ji pustit. Ona se snažila z jeho sevření vytrhnout a zároveň křičela o pomoc. Když poblíž zastavil cyklista, násilník odešel,“ popsala Kyšnerová.

Hned druhý den policisté nebezpečného pachatele, kterým byl čtyřiačtyřicetiletý muž z Hodonínska, zadrželi v Uherském Hradišti.

Kriminalisté ihned zahájili úkony trestního řízení a obvinili ho z výtržnictví a znásilnění. Za to pachateli hrozí až pětileté vězení. Soud muže poslal do vazby.

„Vyšetřovatelé se domnívají, že uvedené ženy nejsou jediné, které obviněný obtěžoval. Přestože je setkání s tímto pachatelem pro oběti velmi traumatizující a mnohé z nich o tomto nepříjemném zážitku nechtějí mluvit, žádáme je, aby se nám ozvaly. Kontaktovat nás mohou na 158 nebo na telefonu 974 678 651,“ poznamenala policejní mluvčí.