Opilou jednatřicetiletou cyklistku jedoucí po dálnici zastavili policisté poblíž Kroměříže. | foto: Policie ČR

Opilá žena jela po D1 na kole. Spletla jsem si cestu, tvrdila policistům

  • 13
Překvapující podívanou zažili řidiči jedoucí po dálnici D1 v úseku poblíž Hulína na Kroměřížsku. Mezi rychle jedoucími auty se totiž na kole pohybovala cyklistka. Policistům následně tvrdila, že si spletla cestu.

Případ se stal uplynulou neděli o půl čtvrté odpoledne na dálnici D1 na 263. kilometru u Hulína.

Na linku 158 jeden z řidičů oznámil, že se po dálnici pohybuje cyklistka na jízdním kole, která neohroženě směřovala po komunikaci na Brno, popsal policejní mluvčí Radomír Šiška.

Nešlo však o jedinou nestandardní věc, kterou policisté zaregistrovali. Během dechové zkoušky na alkohol totiž vyšlo najevo, že mladá cyklistka je po vlivem alkoholu. Nadýchala téměř 1,4 promile.

„Na svoji obhajobu uvedla, že si spletla cestu do své cílové obce,“ zmínil Šiška s tím, že nezodpovědné počínání ženy bude mít své důsledky.

„Volba nejširší a nejrychlejší trasy s alkoholem v krvi bude stát jednatřicetiletou cyklistku ve správním řízení několik desítek tisíc korun,“ upozornil mluvčí. Pokuta za tento prohřešek se může vyšplhat až na padesát tisíc korun.

S nepochopitelným počínáním účastníků silničního provozu na dálnicích se policisté nesetkali poprvé. Například v loňském roce zaznamenali u Otrokovic tahač bez návěsu, který jel v protisměru. Zmateného řidiče, který najel do rychlého pruhu dálnice v protisměru řešili letos i na Brněnsku.