Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Přivaděč do Zlína chtějí lidé vést i tunelem, cestáři to odmítají

Pokud by část dálničního přivaděče z Fryštáku do Zlína vedla tunelem, podle silničářů by se neúměrně prodražila. Proto tuto variantu odmítají. Někteří lidé z Kostelce však tunel požadují a uvažují o tom, že se budou i soudit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro všechny co tady nadávají na ŘSD atd, bohužel to v článku není, ale nesmíte zapomenout, že tunel je sice hezká věc, ale s vysokými náklady v čase. Dle odborných článků na webu, jsou náklady na provoz a údržbu 1 METRU tunelové trouby cca 25-50 Kč na den. Takže nějaký 600m tunel (ať už vrtaný nebo přesýpaný, nebo klidně přičarovaný) stojí 15 - 30 tis Kč/den za údržbu na provoz, náklady na osvětlení, odpisy technologií, náklady na opravy techniky, mytí tunelu....., takže za rok je to 5,5 - 11 mil. Kč. Takže za třeba 20 let životnosti dála, než bude potřeba třeba výrazná rekonstrukce a sanace je to 110-220 milionu Kč!!

1 1
možnosti

Ovšem ani silnice zaříznutá do krajiny není bez problémů. Dnes sice takové zimy nejsou obvyklé, ale občas se takový zářez dokáže velmi slušně zafoukat sněhem. Klidně během jedné noci.

1 1
možnosti

To je článek z roku 2000? Tak vzhledem k tomu že na stránkách českých dálnic je u 49 Fryšták zapsáno už 10 let pozastaveno a na místě budoucího přivaděče staví město už druhý měsíc novou zastávku trolejbusu tak můžeme tuhle věc smést ze stolu.

0 0
možnosti

2019-2008=11 let, nebo ne?

0 0
možnosti

Vizualizace D49 správně komentuje, že se mnoho měst obchvatů již dočkalo. To, že pro Zlín, Želecovice, Malenovice a Lípu je řešením vybudování D49 ale není pravda - viz můj předešlý diskuzní příspěvek. Navíc prioritou pro ŘSD není D49, ale část 1/57, to je JZ obchvat Valmezu, Semetín a další dva pruhy budoucí DÁLNICE ve Vsetíně jako nové trasování E442 mimo Valmez a hřeben BESKYD Třeštík a Bumbálku.

0 2
možnosti

O tom pochybuji. V jakem tempu se stavi nebo nestavi 57, tak o prioritach statu nelze hovorit. Pritom tato cesta je podle me velmi potrebna, mozna krajska priorita dve po obchvatu Zlina. Jel jste po ni nekdy? Pres Bumbalku zadne Rko ci Decko nepovedete, dokonce i Roznov pocita, ze bude bez obchvatu. Zaverem lze rici a je tomu dobre, stavi se pouze D55, ale nevim, jestli je to sikovnosti slovackych politiku ci jinych vlivu.

2 0
možnosti

ŘSD je banda neschopných lidí. Kdyby plánovali v souladu se zákony této země, dálniční síť by už byla dávno vybudovaná. Jenže oni jdou proti všem. Proti přírodě, proti obyvatelům, proti jejich zdraví, proti zákonům o ochraně proti hluku, proti zákonům o ochraně přírody atd. Přece na ochranu obyvatel je třeba vyčlenit a zajistit peníze. A ne říkat, že ochrana obyvatel by byla příliš drahá. Pak se nelze divit, že to naráží na odpor veřejnosti. Chybí jim cit pro tyto záležitosti. Protože vše má řešení, jen respektovat zákony a chtít.

3 0
možnosti

Tento článek se přesně o 11 let opozdil. Tehdy se plánovalo, že desetitisíce zaměstnanců budou dojíždět do holešovské výrobní zóny a že bude Zlín dopojen na dálniční síť přes D49 a přivaděč Fryšták. Je to jinak a článek je snůška nesmyslů. Mezitím se mluvilo i o NULOVÉ VARIANTĚ FRYŠTÁCKÉHO PŘIVADĚČE. Dnes je dálnice v Kvítkovicích, který je se Zlínem je propojen dokončenou 4 proudou komunikací.Nikoho ve středu města nemůže ani napadnout cestovat přes Lidl Obeciny, obchvat Věžových domů. Obchvat Zálešné a Podvesné, fryštácký přivaděč na dálnici. Jinými slovy: fryštácký přivaděř bude sloužit pouze obyvatelům východního Zlína. Na tomto místě je potřeba připomenout požadavek VŠECH ZLÍNSKÝCH OBČANSKÝCH SDRUŽENÍ, že první etapa výstavby D 49 musí končit až v Lípě kvůli ENORMNÍMU natažení další dopravy přes východní Zlín.

O nesmyslech ve věci vytvoření obchvatu města /viz vizualizace/ Zlína pomocí dálnice D 49 bude další diskuzní příspěvek. D 49 vytvoří obchvat města Zlína pro DÁLKOVOU DOPRAVU Kyjev - Paříž, tak jak to vždy plánoval kraj. Z 8% tranzitu a 62 % cílové a zdrojové dopravy Zlína ukousne D 49 tak 2 - 3%, čili téměř nic.

1 2
možnosti

Děkuji, že jste mne svým plusem posunul mezi doporučované příspěvky.

0 1
možnosti

Tak vrtaný tunel vyčíslili a zamítli. Proč by nemoohli spočítat ten sypaný tunel a pak se vyjádřit k ceně? Ten zářez je už tak hluboký, že to skoro stačí jen zastřešit (obrazně řečeno), tak o kolik se to prodraží?

Mám obavy, že oni prostě jinou variantu nechtějí a cena je jen záminka k zamítnutí.

3 0
možnosti

Samozřejmě, že nechtějí. Protože to není jen o ceně stavby. Tunel je dražší i na údržbu. A stavět a pak udržovat tunel kvůli tomu, aby 15 lidí mělo větší klid, je hloupost. Lidi nadávají, jak se u nás dálnice a silnice stavějí draho, ale pak se (často ti stejní) bijí za takový ekonomický nesmysl.

Postaví tunel a za 20 let budou krom opravy povrchu platit v úseku tunelu minimálně stejné peníze navíc ještě za jeho opravu.

0 0
možnosti

M78a73r10t33i97n 20P18e58t70r

27. 8. 2019 15:10

A odmítají cestu ještě z jiného důvodu: mají strach, že nestabilní jílový svah ujede.

Celé Jižní svahy jsou na jílovém svahu a no problem. Jediná budova co ujížděla byla 13. ZŠ a mrkněte co tam stojí teď ;-).

Bude to v zářezu a kde bude potřeba s protihlukovými stěnami, tak bych řekl, že nakonec menší nebo stejný hluk jak nyní.

2 0
možnosti

Tahle část mě upřímně rozsmála : "svah mezi malým a velkým kostelem má překonat pod povrchem" ;-D;-D;-D Redaktorskej je zřejmě dost zhulený, když mu nedošlo, že to je Malý a Velký Kostelec :D

7 0
možnosti

P98e46t70r 94D19r89a98p84a22l

27. 8. 2019 13:54

obyvatelům Kostelce zakázat používat dálnici kdekoliv v Česku...i tam asi někomu vadila, tak by ji neměli používat. liniové, průmyslové, vodohospodářské stavby vždy vadí v dotčeném místě, ale jejich služby chtějí využívat všichni, jen ne za svým barákem

7 4
možnosti

A vám jednu dálnici postavit hned pdo okny, abyste pochopil, jakou hovadinu píšete.

6 1
možnosti

ŘSD plánuje výstavbu započít v roce 2050 a jeji ukončení přibližně v rove 2190.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Koncert za veřejné peníze? Půlmilionový honorář nechám v kraji, navrhl Mareš

24. dubna 2024  10:32,  aktualizováno  11:22

Zpěvák a moderátor Leoš Mareš nabídl, že svůj honorář za vystoupení na zářijovém Dnu Zlínského...

Kraj dá za koncert Mareše půl milionu, za stejnou sumu loni hrály tři kapely

23. dubna 2024  16:37

Vedení Zlínského kraje chce šetřit, přesto vyplatí bezmála půl milionu korun za vystoupení Leoše...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. dubna 2024  17:50,  aktualizováno  21:05

Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem...

Kladno - Vsetín 7:2. Druhé vítězství Rytířů v baráži, kanonádu domácích zahájil Jágr

18. dubna 2024  17:45,  aktualizováno  21:55

Druhé vítězství pro Kladno a střelecký rekord pro legendu. Domácí porazili ve druhém utkání...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

POHLED: Formát, co postrádá smysl. Má vůbec cenu sledovat hokejovou baráž?

23. dubna 2024

Premium Z triumfu v první hokejové lize se ani nestihl radovat. Místo oslav musel věnovat pozornost...

Místo plánované nemocnice může v Malenovicích vyrůst nová čtvrť či sportoviště

26. dubna 2024  6:34

Zlínský kraj má plány, jak využít pozemky ve zlínské části Malenovice, kde chtělo minulé vedení...

Policie prověřuje zlínského zastupitele za SPD kvůli tajně pořízené nahrávce

25. dubna 2024  18:31

Zlínský opoziční zastupitel Pavel Sekula (SPD) je i předsedou Bytového družstva Podlesí a právě na...

Svah pod silniční rampou je v pohybu, stavba nové křižovatky se zpozdí

25. dubna 2024  12:14

Druhým rokem cestáři pracují na úpravách nebezpečné křižovatky ve Vsetíně, jíž se také říká...

Chci vyhrát první ligu a jít do baráže, říká nový zlínský kouč Pardavý

25. dubna 2024  9:57

Z kempu slovenské reprezentace před mistrovstvím světa si odskočil do Zlína, aby tady podepsal...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!