Diskuse k článku

Nejlepší bochník je prasklý, říká dubský výrobce nejchutnějšího chleba

Nejchutnější letošní kolekci chlebů má pekárna PeDu v Dubí. Aspoň podle výsledků soutěže o nejchutnější chléb Ústeckého kraje, kterou vyhlásil krajský úřad. Bylo přihlášeno 35 chlebů z devíti pekáren. „Žádná další pekárna se neumístila ve více kategoriích,“ pochvaluje si spolumajitelka PeDu Petra Müllerová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M13i37r45o56s53l91a61v 88L35i43n30d32a 1504964320535

Chleb neni moc zdravej. Vsichni co ho jedli zemreli a nebo je to ceka.

0/0
25.12.2018 13:40

M62i83c25h82a22l 10S94k78l73e11n26á14ř 5566760777

To se stalo i těm co ho nejedli ;-D tím to asi nebude. Zatím bude nějaký jiný šotek ;-D;-D;-D;-D

0/0
25.12.2018 15:36

J75a54n93a 79K10o47b29z95o45v12á 5468409864754

Peču chleba doma, kváskový a praskne snad vždy :). Muluji to. Pokaždé mám jiný chleba a vždy je chutný a neošizený :). Jenom je to prostě práce navíc...

+3/0
25.12.2018 13:11

L14u27c44i46e 16J93i17ř84í55k21o13v42á 4669813522753

Nejlepší žitný chléb v Ústeckém kraji dělají v malé pekárně na náměstí v Krásné Lípě....

+1/0
25.12.2018 12:44

M56i42r57o64s54l76a56v 27T32e16i42s86s78i79g 1740686175133

A což zkusit pšeničný chléb z pšeničného kvásku?

Proč to v Česku skoro nikdo nepeče?

Neznám lepšího chleba na světě!

0/0
25.12.2018 12:21

M68i82r80o66s50l82a70v 89T97e81i76s67s79i46g 1530686545143

Kilogramová máslová vánočka za CZK 80?

Včera jsem za pětisetgramovou zaplatil CZK 98. Pravda, v Praze.

0/0
25.12.2018 12:20

P82a32v31e36l 70K27u24b98i61š29t15a 7746454432340

Vynikající 400g mají v Globusu za 35 Kč.

0/0
25.12.2018 12:55

O62n23d68ř94e89j 91Š74i93n63d78l73e49r 2637358946435

To je sranda, že na otázku jak dělá ten úžasný chleba se v zásadě odpoví "nešídíme to" ;-D;-D

+6/−1
25.12.2018 12:14

P20a34t70r85i84k 81P42í22c62h51a50l 4312516847

Kváskový chléb zásadně. Ty odporné hnusy z marketů ať si kupují.......

+3/0
25.12.2018 12:05

Z32d45e42n43ě27k 33W83o73l64f 9221170377665

Kváskový a podmáslový kupuju v Praze v Lidlu a Bille a je dobrý.

0/0
25.12.2018 12:21

Z76d59e72n65ě84k 94W50o74l57f 9491800797565

A o Globusu ani nemluvím.

0/0
25.12.2018 12:24

P41a47v50e53l 52Ř77e55h38á17k 6308183719581

Kde koupite opravdovy kvaskovy chleb? Nazyvat pojmy kvaskovy - kvasovy chleb, ktery vykynul pomoci drozdi je nespravne a matouci. Je to drozdovy, nebo kvasnicovy chleb. Zitny kvas byl pouzit v mrtvem stavu pouze pro vuni a chut.

+1/0
25.12.2018 13:27

P69e38t63e93r 35K59n80a26p79e91c 7656945408545

Pokial sa ku kysnutie pouzije drozdie je uplne jedno ci chlieb ma praskliny alebo nie..

0/0
25.12.2018 12:03

R79o49b44e22r57t 78S48e58d52l52á66r 4857282

Dufam ze nazacnu do chleba pridavat nejaku chytru prisadu aby chlieb praskal :-(

0/−2
25.12.2018 11:25

J18i59ř35í 68Z62ý39k62a 9989143281850

stačí, že do toho leckde dávají L-cystein E920, který se vyrábí z lidských vlasů, prasečích štětin atp.

+1/0
25.12.2018 11:58

M59i45r43e36k 63T38u89r48e68č68e92k 4223662940422

Pamatuji jako dite za totality hodne popraskany chleba a ty praskliny jsme odlupovali a byly nejchutnejsi. Nejakych par desitek let to uz nevidim...

+23/0
25.12.2018 11:17

P27e24t27r 60Š26o72l57t89y70s 3175246762391

Tak nesmíte kupovat konzumni. Chléb s prasklinami kupuji často

+5/0
25.12.2018 11:49

J73i27ř87í 22Z29ý63k51a 9899503311510

paradoxně nejlepší chleba mají v prodejnách zmetkového pečiva a to za pár šupů. V supermarketech ty prasklé nechtějí. Přitom ty supermarketové považuji za nedopečený zmetek.

+4/0
25.12.2018 11:57

Z25u92z86a97n53a 77S70k60o56p65c62o75v75á 6979661255159

to slysim poprvy - kdepak takovy prodejny jsou?

+2/0
25.12.2018 14:19

Z41d73e85n97ě84k 44W69o16l65f 9331350177555

Ve fantazii kecalu co chodi jen ke svemu pekari, reznikovi, zelinari apid.

+1/0
25.12.2018 15:33

S98t43a65n75i81s70l77a24v 38N74o12v65o40t56n66ý 2873756919829

Tohle vím dávno, že nejlepší chleba je ten prasklý jen je problém ho v té chemické mamutí výrobně tak upéct.

+7/0
25.12.2018 10:52

P15a45v52e31l 51Ř61e40h57á27k 6908873539451

Ano je chutnejsi, ale pouze prvni den po upeceni. Prasklinou se z chleba dostane vlhkost a chleb je pak sussi, drobivejsi, pres prasklinu se spatne kraji. Ale pokud si koupim maly bochnicek, ktery ten den snim, tak klidne s prasklinou.

+1/0
25.12.2018 11:14

M52i11r66e28k 19T98u25r95e46č90e12k 4973822410532

Proto se kupovala jen pulka a nekdy ctvrtka. Kdyz ne denne tak kazdy druhy den a proto byl vzdy cerstvy a chutny.

+4/0
25.12.2018 11:21

S87t12a28n89i41s51l12a19v 55N22o24v23o51t22n60ý 2333506309669

Když je správně upečený a ze správných surovin bez chemie tak taky vydrží dlouho a když nemá prasklinu tak se stejně pomalu vysušuje když ho mám rozkrojený.

+1/−3
25.12.2018 11:31
Foto

V23r39a88t47i77s75l75a86v 67J54i50n32d67r29a 3859697243719

Mám přesně opačnou zkušenost. Když si zajdu do pekárny pro poctivé pečivo ze správných surovin bez chemie, je druhý den tvrdé. Pečivo které za pár korun nakoupím v supermarketu je jedlé i druhý den. Chuť je sice někde jinde, ale přijde mi, že to s chemií prostě vydrží déle.

+1/−3
25.12.2018 11:53

S96t22a92n50i90s21l16a94v 84N73o83v85o66t60n76ý 2263286249979

Já nevím, ale chleba ze supermarketu se na druhý den už nedá jíst, ale zase jak který.

+1/0
25.12.2018 12:08

P64e50t24e64r 64K43n63a14p88e55c 7936655528455

Prasklinou sa vlhkost nedostane von..vam poslem foto vysokorazneho chleba z kvasku ktory vydrzi uplne v pohode aj tyzden a nedrobi sa vobec.

+2/0
25.12.2018 11:54

R61o53b18e73r71t 47S77e41d82l89á12r 4137802

Nech sa pekárni darí

+2/0
25.12.2018 10:40

P87a89v54e51l 10Ř70e70h59á30k 6828563379161

Drozdi v kvasovem chlebu nema co delat. Nasobne zkracuje delku kynuti, ktere je pro kvalitu chleba zasadni. Je rozdil, zda chleb kyne nekolik desitek minut nebo nekolik hodin. V prubehu kynuti se polysacharidy pomoci enzymu rozkladaji na jednoduchle cukry a lepek na aminokyseliny. Chleb, kteremu pomohlo drozdi je tezko stravitelny s negativnim vlivem na zdravi. Bohuzel velkovyrobu za pouziti pouze kvasu si nedokazu moc predstavit a malokdo by byl ochoten za chleb zaplatit trojnasobnou cenu nez je obvykle. Prasklina chleba je vada chleba, ktera muze byt zpusobena napr. nedostatecnym vykynutim.

+10/−2
25.12.2018 10:39

O37n16d26ř48e90j 17Š40i50n15d17l68e51r 2567768306325

Trochu nechápu, proč by musel být dražší. Ono snad není zas tak drahé nechat ho někde ležet ne?

0/−1
25.12.2018 12:18

O67n33d61r61e62j 75K24a43l13m92a93n 1810846404702

Protože to "někde" musíte postavit a provozovat. A pokud máte mít udělanou "frontu kíinoucích chlebů, tak aby vám každou hodinu dokinula nová várka" tak to už je pořádnej kus místa.

+1/0
25.12.2018 12:59

O60n45d65r19e71j 25K43a97l93m71a40n 1810816854102

kynoucích.... stydím se ;-€

0/0
25.12.2018 13:01

P93a49v37e62l 58Ř93e75h53á61k 6918813459961

Jde o to, ze ten opravdovy kvasovy chleb kyne treba 3-6 hodin, v ocekavane dobe vykynuti treba jej hlidat, nekdy bude vykynuty o pul hodiny driv, jindy o hodinu dyl. Chcete li mit v 6 rano upeceno je treba platit zamestnance jiz od 23hodiny vecer, misto od ctvrte rano.

0/0
25.12.2018 13:01

P23a58v64e74l 45Ř18e15h89á66k 6588173339351

A zitny kvas se take nevede sam, ale je potreba jej vest. Sam pecu kvasovy chleb doma a i kdyz te prace neni moc, je to v podstate par kratkych ukonu, je s tim zabity cely den, protoze je to potreba stale hlidat, ty ukony na sebe navazuji a neni to nikdy uplne stejne.

0/0
25.12.2018 13:20

L89u31k92á41š 57J13a49n10d41a 2578760210

Sehnat dobrý chléb se ve velkých obchodech moc nedá. U mě vede hostivařský pecen, ale taky už to není ono.

Obchodníci si za to mohou právě tím, že chtějí, aby každej bochník vypadal stejně. Přitom poptávka od lidí je v poslední době především po kvalitě a ruční a poctivá výroba tak frčí. Nabídnout mi takový chléb, tak jim utrhnu ruce a je jedno jestli jednou bude zespod světlejší nebo tmavší.

+8/0
25.12.2018 10:37

Najdete na iDNES.cz