Diskuze

Za zbytek na talíři se v restauraci „sněz, kolik chceš“ platí pokuta

V restauraci v Dobroměřicích na Lounsku si zákazník může za jednotnou cenu nandat jídla, kolik chce. Když ale nechá na talíři zbytky, zaplatí pokutu 50 korun. Podnik tím bojuje proti možnému plýtvání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Tohle zavést i na all-inclusive pobytech. Tam mi z mnohých bylo na blití...

3 0
možnosti
MM

obzvlast v destinacich, kam jezdi ruske rodiny.....

1 0
možnosti
Foto

Pod stůl se toho vejde....

0 0
možnosti
OP

V Žatci je taky taková hospoda " Václavka ", jídlo si každý nabírá sám, ale neuklízí po sobě, to dělají číšnice a platí se u stolu, nechodí se k pokladně.

0 0
možnosti
LP

Z mého pohledu je to v pořádku. Při takovém stylu mívají lidi tendenci narvat si plný talíř a pak to nesníst. A když to vědí dopředu, tak opravdu nevidím problém.

2 0
možnosti
MR

Už mnoho let takhle funguje ve Skotsku třeba Jimmy Chung se svojí čínskou kuchyní, ale je zde obsluha na přinesení nápojů a odnesení nádobí po každém chodu, dávám si tak 4 až 5 chodů, ale méně na talíř, abych zvládl ochutnat více druhů jídla. Jsou i další, podobné podniky a většinou mají plno. Docela často se to využívá na různé oslavy, hlavně narozeniny. Taky účtují nějakou tu libru navíc, když má někdo velké oči, ale myslím, že je to spíš výstraha, aby se jídlo nevyhazovalo. Každý je uvedený ke svému stolu jako v restauraci i když se jedná o bufet.

3 0
možnosti
JL

J76a83n 74L84u76k98á15š

16. 8. 2019 15:03

V USA naprosto bezne, zejmena mongolske nebo cinske bufety, nekde vas i uvedou ke stolu, nekde platite vstupne hned pri prichodu atp. cena obvykle do 10 dolaru.

1 0
možnosti

a copak tohle je nějaká novinka? Restaurace na stejným principu fungovala u nás ve městě už před více než 10 lety

0 0
možnosti

Neni, ale je okurková sezóna tak se dělají články o čemkoliv...

0 0
možnosti
Foto

P26a37t86r93i72k 67C81h61r37z

10. 8. 2019 23:32

Jsem pro - pokud je o tom zákazník předem informován, může se rozhodnout, jestli souhlasí, nebo ne. Ono i 150 Kč (včetně pokuty) za "sněz co můžeš" je v pohodě. Teď záleží na tom, jak tam vaří.

Jestli je možné si postupně přidávat, tak to nemá chybu.

7 0
možnosti
MS

Genialni diskuteři opět nezklamali.

Jak v té Troškovic komedii:"Se divím, že si ještě nenamlátila hubu."

Já se zas divím, že nejsme nejvyspělejší stát na světě.

Tolik oplusovaných bezchybných chytráku v každé diskuzi s Darwinama, Antonama Pavlovičama, grafomaniakama a jinými 1000krát ohranými trapnýma hláškama, to se jen tak nevidí.

0 2
možnosti
MR

Jo takhle to mame v kantyne v Nemecku. Taky si vzdycky nalozim strasne moc ne ani porce ale jeste tohle a tohle a pak to nesnim. Domaci sni vzdy vse a ja se fakt moc stydim.

0 0
možnosti
PH

P31e75t28r 18H59a71h27n

10. 8. 2019 21:16

Znám čínskou restauraci v Ambergu, která tohle dělá taky a je to dobře! Nevím, proč si někdo musí naložit přeplněný talíř a pak toho polovinu vrátit, když může jít, kolikrát chce.

4 0
možnosti