- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tohle zavést i na all-inclusive pobytech. Tam mi z mnohých bylo na blití...
obzvlast v destinacich, kam jezdi ruske rodiny.....
V Žatci je taky taková hospoda " Václavka ", jídlo si každý nabírá sám, ale neuklízí po sobě, to dělají číšnice a platí se u stolu, nechodí se k pokladně.
Z mého pohledu je to v pořádku. Při takovém stylu mívají lidi tendenci narvat si plný talíř a pak to nesníst. A když to vědí dopředu, tak opravdu nevidím problém.
Už mnoho let takhle funguje ve Skotsku třeba Jimmy Chung se svojí čínskou kuchyní, ale je zde obsluha na přinesení nápojů a odnesení nádobí po každém chodu, dávám si tak 4 až 5 chodů, ale méně na talíř, abych zvládl ochutnat více druhů jídla. Jsou i další, podobné podniky a většinou mají plno. Docela často se to využívá na různé oslavy, hlavně narozeniny. Taky účtují nějakou tu libru navíc, když má někdo velké oči, ale myslím, že je to spíš výstraha, aby se jídlo nevyhazovalo. Každý je uvedený ke svému stolu jako v restauraci i když se jedná o bufet.
V USA naprosto bezne, zejmena mongolske nebo cinske bufety, nekde vas i uvedou ke stolu, nekde platite vstupne hned pri prichodu atp. cena obvykle do 10 dolaru.
a copak tohle je nějaká novinka? Restaurace na stejným principu fungovala u nás ve městě už před více než 10 lety
Neni, ale je okurková sezóna tak se dělají články o čemkoliv...
Jsem pro - pokud je o tom zákazník předem informován, může se rozhodnout, jestli souhlasí, nebo ne. Ono i 150 Kč (včetně pokuty) za "sněz co můžeš" je v pohodě. Teď záleží na tom, jak tam vaří.
Jestli je možné si postupně přidávat, tak to nemá chybu.
Genialni diskuteři opět nezklamali.
Jak v té Troškovic komedii:"Se divím, že si ještě nenamlátila hubu."
Já se zas divím, že nejsme nejvyspělejší stát na světě.
Tolik oplusovaných bezchybných chytráku v každé diskuzi s Darwinama, Antonama Pavlovičama, grafomaniakama a jinými 1000krát ohranými trapnýma hláškama, to se jen tak nevidí.
Jo takhle to mame v kantyne v Nemecku. Taky si vzdycky nalozim strasne moc ne ani porce ale jeste tohle a tohle a pak to nesnim. Domaci sni vzdy vse a ja se fakt moc stydim.
Znám čínskou restauraci v Ambergu, která tohle dělá taky a je to dobře! Nevím, proč si někdo musí naložit přeplněný talíř a pak toho polovinu vrátit, když může jít, kolikrát chce.