Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyhrožovali muslimům v parku a vytáhli na ně zbraň. Policie je obvinila

  12:09
Policie obvinila muže a ženu, kteří o víkendu ohrožovali zbraní muslimskou rodinu v teplickém parku Šanov. Podle vyšetřovatelů jim vyhrožovali zabitím. Incident se odehrál na akci nazvané Pojídání čuníka, který organizovala teplická místopředsedkyně Bloku proti islamizaci Iva Procházková.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Účastníci akce v sobotu okolo osmnácté hodiny podle policie pokřikovali na kolemjdoucí muslimskou ženu s kočárkem a nadávali jí. Incident vyvrcholil poté, co přišel její manžel, aby si s účastníky akce vše vyříkal.

„Čtyřicetiletý muž, který ženu předtím verbálně napadl, podle prvotních zjištění vytáhl svou plynovou pistoli, natáhl ji a mířil s ní na manžela poškozené. Přitom mu podle výpovědí vyhrožoval zabitím kvůli jeho náboženskému vyznání,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policie muže na místě zadržela. S ním na stanici putovala i 44letá žena, která na muslimy taktéž slovně útočila. Oba policie obvinila z násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci.

Okolnosti celé události dále vyšetřují tepličtí kriminalisté. Obviněné stíhají na svobodě, hrozí jim až tři roky vězení.

O incidentu na Facebooku informovala Eman Ghalebová, muslimka žijící a angažující se v Teplicích.

„Prošla muslimka s dětmi a někdo z té skupiny zakřičel: ′Ty vole, muslimka!′ Paní, která zde již dlouho žije, odpověděla česky a zavolala manžela, který přivolal policii. Jeden muž z té skupiny pak namířil na rodinu s dětmi pistolí, mezitím na místo přijela policie,“ napsala, jak se podle jejích informací vše seběhlo.

30.července 2018 v 19:06, příspěvek archivován: 31.července 2018 v 11:32

O víkendu se stala věc, které jsem se nejvíc bála.

Nechtěla jsem na to upozorňovat, dokonce i samotná muslimská komunita v Teplicích se bojí, aby to nevyvolalo ve společnosti další nepokoje a útoky. Ale poté, kdy se na internetu objevily nepravdivé a nebezpečné informace, rozhodla jsem se reagovat.

V sobotu došlo v Teplicích k útoku na muslimku s manželem a dětmi, bylo na ně mířeno PISTOLÍ.

Pohled druhé strany na Facebooku předložila organizátorka akce Iva Procházková, která v Teplicích už v minulosti iniciovala například hromadné venčení psů proti muslimům, kam dorazil i předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„Kolem šla muslimka s hidžábem a kočárkem. Vlastně šly dvě, ale ta druhá, když to začalo, zmizela. Nezaznamenala jsem podnět, na základě kterého začala hystericky ječet na jednoho z našich. Řvala česky, na policii už potřebovala tlumočníka, zřejmě aby poradil, jak z toho ven,“ uvedla ke konfliktu Procházková na Facebooku.

Dále líčí, že žena s kočárkem křičela „Máš problém? Co máš za problém?“. Na to jí podle ní účastník „pojídání čuníka“ odpověděl „Ano, mám problém, nemám rád islám“.

„Muslimka opět hystericky ječela, že teď má problém, ona že zavolá, a my se nemáme hnout z místa. OK, nic jsme jí neudělali, na policii si počkáme. Jenže namísto policie přijeli dva nabušení Arabi a na mého postiženého syna začali jako bez sebe řvát, cože si dovoluje vyhrožovat té nejhodnější paní,“ popsala svou verzi Procházková.

28.července 2018 v 22:51, příspěvek archivován: 31.července 2018 v 11:26

K dnešnímu konfliktu v parku- každoroční pojídání čuníka v parku se letos nevydařilo, takže jsme se sešli jen v pěti lidech (nechci uvádět jména...kdyžtak ať se dotyční označí sami) seděli jsme na dvou lavičkách a pojídali dobroty, pili pivo a povídali- pak šla klem muslimka s hidžábem a kočárkem- vlastně šly dvě, ale ta druhá najednou, když to začalo mizela. Nezaznamenala jsem podnět, na základě kterého začala hystericky ječet na jednoho z našich...Řvala ČESKY (na policii u...ž potřebovala tlumočníka- zřejmě aby poradil jak z toho ven) "Máš problém? Co jako máš za problém?" (Na policii potom uvedla, že začala, protože řekl "Ty vole muslimka"- co jí jako vadí? Měla by na to být hrdá, ne?)Na to jí on odpověděl: "ano, mám problém, nemám rád islám." Podotýkám, ani slovo k její osobě... Opět hystericky ječela, že ted má problém, ona že zavolá, a my se nemáme hnout z místa. OK, nic jsme jí neudělali, na policii si rádi počkáme... jenže namísto policie přijeli dva nabušení Arabi a na mého postiženého syna začali jako bez sebe řvát, cože si dovoluje vyhrožovat té nejhodnější paní....Celou dobu jsem se je snažila překřičet, a doptat se, co považují za výhružku a proč křičí na mého nemocného syna- když slyšel, že je nemocný, ten méně šílený (pruhované triko) se omluvil, ovšem borec v červeném řval prozměnu na mou čtrnáctiletou dceru, že dostane do držky, že jí rozbije hubu, protože prý do té chuděry ukřivděné měla údajně strčit.Ta zírala a nevěděla co, zatímco já jsem se ho opět snažila překřičet, abych ho upozornila, že je to moje dítě, a on si prostě nemůže dovolit, jako dospělý chlap ohrožovat malou holku. Ta se nakonec vzpamatovala a začala natáčet na mobil- proto video je trošku mimo- až po akci, kdy vysvětluju tomu druhému, že tohle fakt nemůžou (jeho koment- ale nedostane (přes hubu) byl fakt dojemný, hned mi bylo líp .) Po příjezdu policie tvrdili, že jsme do muslimky údajně strčili a já že jsem měla rasistické poznámky. Celou hádku jsem se držela a byla neústupná, ale velmi slušná a vím přesně, co jsem řekla- proto se omlouvám za výrazy po akci (video), v té situaci myslím omluvitelné. Moje děti ještě asi dlouho uvidí před očima dva dospělé magory jak na ně řvou a vyhrožují jim násilím. Mimochodem to řvoucí cosi na videu byl její chudáček synáček, co si taky přišel zařvat na nevěřící psy. Policisté v pohodě- až na jednu arogantní příslušnici, ovšem, při pohledu na ni mi bylo jasné, že si má co kompenzovat na druhých- k nám slušní, k nim rozpačitě úslužní...

Autor:
  • Nejčtenější

Násilí! křičeli Zítkovi příznivci u soudu a napadali stráž, aktivista nepřišel

19. dubna 2024  8:31,  aktualizováno  9:49

Známý aktivista Pavel Zítko dnes nedorazil k Okresnímu soudu v Chomutově, před kterým měl stanout...

Rasový motiv, řekl žalobce o bitce v Dubí. Čtyřem obžalovaným navrhl vězení

22. dubna 2024  9:33,  aktualizováno  14:45

U teplického okresního soudu zazněly závěrečné řeči v případu napadení mladého muže na koupališti v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Žena neuhlídala dvě děti, obě se utopily. Se žalobcem se dohodla na podmínce

25. dubna 2024  11:30

S podmíněným trestem odešla od soudu žena, která loni v létě neuhlídala na koupališti v Klučku u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lidé vyhráli. Lithium se patrně bude zpracovávat na Chomutovsku, ne u Teplic

24. dubna 2024  18:29

Lidé, kteří protestovali proti zpracování lithia v lokalitě Újezdeček u Košťan na Teplicku,...

Létaly židle, lidé je pohřbívali. Volejbalisté Ústí ale baráž senzačně otočili

26. dubna 2024  20:48

Křepčili, jako by vyhráli titul, poskakovali s fanoušky, v extázi jim nabíhaly na krku žíly....

Svobodova top sezona? Jedině s titulem. Jakou k němu kreslí cestu?

26. dubna 2024  16:35

Zatočili s Brnem a teď vyhlížejí soupeře do ligového semifinále. Postaví se basketbalovým...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Ústí zimák odpískalo, Děčín ještě váhá: Chybí nám už jen řidič ještěrky

26. dubna 2024  13:47

Zimní stadion poslali k ledu. Ústečtí basketbalisté zůstanou pro semifinále play off NBL věrní...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...