Jaromír Hons, který tragicky zahynul. | foto: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje

Odbory žádají o pomoc pro rodinu tragicky zemřelého hasiče, měl dvě děti

  • 1
Odborová organizace Unie bezpečnostních složek vyzývá dárce, aby finančně pomohli rodině ústeckého hasiče Jaromíra Honse, který minulou středu tragicky zahynul v betonárce u Prahy. Jeho partnerka zůstala sama s dvouměsíční dcerou a čtyřletým synem.

„Jedná se o projev solidarity a kolegiality, nikoli o veřejnou sbírku,“ píší odboráři na svých facebookových stránkách a udávají, že co nejrychlejší pomoc je nutná.

„Veškeré finanční projevy solidarity budou do posledního haléře předány pozůstalým po Jaromírovi,“ ujišťují členové unie.

Jednatřicetiletý Hons byl profesionálním hasičem od počátku roku 2013. „Byl členem chemické skupiny, skupiny pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou. Připravoval se i pro činnost leteckého záchranáře,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Práce ve výšce se však Honsovi stala osudnou, když se svým kolegou hasičem vyrazili na brigádu do betonárky v Kněževsi, kde si ve svém volnu přivydělávali, aby mohli lépe zabezpečit rodiny.

V betonárce se Hons zřítil do sila s cementem a nehodu nepřežil. Záchranka do nemocnice odvezla jeho kolegu, který se mu snažil pomoci. K vytažení mrtvého muže ze zásobníku museli záchranáři použít speciální techniku.

Video z vyproštění těla ze sila s cementem: