Diskuze

Spousta lidí to považovala za chybu, říká ředitelka školy o najaté ochrance

Loni o ní mluvila celá republika. Základní škola Za Chlumem v Bílině na Teplicku si vysloužila pozornost poté, co na její půdě začala kvůli problémovým žákům působit bezpečnostní agentura. „Byl to zkrátka nástroj na pomoc učitelům i žákům,“ vzpomíná ředitelka školy Barbora Schneiderová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Podle rozhovoru to vse vypada, jako zalite sluncem. Ucitelka se vyhyba jakymkoli primym vyjadrenim a nerekne tak skoro nic. Takove rozhovory jsou uplne zbytecne.

1 0
možnosti
Foto

Diky opatrenim vcetne dohledove sluzby problemovy zaci skolu opustili.Kde skoncili,co se s nimi stalo?Ted je ma na krku nekdo kdo nema tyto moznosti.Nevim zda je dobre reseni presun problemu na bedra nekoho jineho.Spise by mela nasledovat nejaka naprava.

2 3
možnosti
Foto

Tak tu agenturu mají mít všude, kde jsou podobné problémy. Tedy ve většině měst Ústeckého kraje. Určitě by byl výsledek lepší, než mají začleňovací neziskovky. A možná by to bylo i lacinější.

4 0
možnosti
VO

Nevím co se paní ředitelce povedlo, nebo ne. Ale je jasné že se opravdu snaží a takoví ředitelé jsou potřeba. Za mě uznání.

12 0
možnosti
JL

J55a91n 95L22u61k63á96š

30. 6. 2023 10:26

Povedlo se ji ziskat vyditelnost a v dusledku i extra prachy. Ty, co na skolu normalne kaslou, pritahne treba jidlem zdarma.

Jenze neni tolik penez, aby se toto pouzivalo plosne.

0 0
možnosti
Foto

Upřímně jsem zastánce nějakém dohledu v těchto lokalitách

17 0
možnosti
HF

Ukázalo se, že alespoň uniforem se ještě nepřizpůsobiví bojí. Potud dobrá zpráva. Pro okolní školy spíš špatná zpráva, protože teď budou u nich.

21 0
možnosti
TT

Paní ředitelka skvěle ovládá newspeak. A to ji nechválím za používání náhradních slov, ale za důsledné vyhýbání se nekorektním vyjádřením pomocí opisu. Opis samozřejmě není tak nový jako newspeak, ovšem dříve se v nejrůznějších formách vyskytoval v literatuře; dnes se jím může chlubit ředitelka školy, která díky jeho znalosti může poskytnout úžasně optimistický rozhovor.

A kdo umí číst, ví, co se za jejími pozitivními slovy skrývá.

16 6
možnosti
TR

Na rozdíl od vašich kritických plivanců toho ta paní ředitelka dělá opravdu hodně. Podařilo se jí zvládnout téměř nezvládnutelou situaci. Nehodnotím neomluvitelné chování žáků, jenom její práci.

12 5
možnosti
MU

Kulantní obcházení podstaty problému. Prostě mají problém s těmi, o kterých se říkat nesmí že jsou problémoví.

Pochopil jsem-li to správně, tak po tom co se zavedla dohledová služba, problémoví se vypařili a šli terorizovat jiné jinam.

43 0
možnosti
TT

Přesně tak. Kdyby obohacovali školu s ochrankou, zapojil by se dříve či později ospod a podpora těchto perspektivních mladých lidí by tekla jinými kanály než přes rodiny.

15 0
možnosti
JH

J91a12n 51H52á88l85a

30. 6. 2023 6:42

Máme se ženou tři děti a hráli jsme si se všemi. Takže v počtu dětí problém nebude. To jen tak na okraj.

Začíná mi ale silně vadit nadstandardní péče a ohledy vůči kdejaké neprizpůsobive svoloči. Protože jste bílý, zaměstnaný, zákony dodržující ? Tak plaťte, plaťte a plaťte a v případě problémù si pomožte sám. Paní učitelky nemají čas, protože se věnují a) dětem z menšin, které při nástupu do první třídy nemají ani základní hygienické návyky, neumí česky a rodiče na třídní schůzky pošlou v nejlepším případě staršího sourozence nebo za b) věnují se parchantovi, co má papír na ADHD a tak má na úkor zbytku speciální zacházení.

39 1
možnosti
MK

Ten kdo má peníze vždy část musí věnovat na zajištění toho, co má. Měšťané dříve přispívali na stavbu hradeb, biřice (policii), platili výkupné pro ohrožující armády, financovali svá vlastní vojska.

Když platit nebudete (resp. nebudeme), dojde k rozkladu společnosti (státu) a nebudete mít nic. Občan se musí i podílet (dnes volby, komunální politika) na správě a kontrole. To je demokracie.

12 2
možnosti