Šárka Kubínová z Olomouce nahrává.

Šárka Kubínová z Olomouce nahrává. | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Čtyři soutěže. Volejbalistky Olomouce ale zápřah zvládají

  • 0
Mezi čtyřmi soutěžemi pendlují volejbalistky Olomouce. Po postupu do čtvrtfinále evropského CEV Cupu a završení dlouhodobé části české extraligy bez jediné porážky vyrazily na cestu do Slovinska k pátému utkání ve Středoevropské lize MEVZA.

Na palubovce klubu Calcit Volley Kamnik vysokoškolačky neztratily ani set a posunuly se na třetí příčku o jediný bod za vedoucí duo Maribor a Békéscsabai.

Olomoucký kouč Jiří Teplý oslavil den před zápasem pětašedesáté narozeniny a jeho svěřenkyně začaly na dárku v podobě vítězství pracovat už v průběhu prvního setu. Po vyrovnaném začátku si hosté vypracovali několikabodový náskok a po výhře 25:19 vedli 1:0. V průběhu druhé sady se Hanačky v soupeřově hale rozkoukaly a výsledkem byl jejich drtivý triumf 25:9.

Zápas se zdramatizoval až ve třetí části poté, co univerzita téměř kompletně obměnila sestavu. Bodově byla sice stále nad domácími, ale jen těsně a až v koncovce uhájila výhru o dva míče – 25:23 a 3:0.

„V prvním setu jsme se postupně hledali a úplně jsme nevěděli, co od soupeře čekat,“ hodnotil Teplý. „Naštěstí nám domácí pomohli, hráli sice obětavě, ale kupili řadu chyb. Ve druhé sadě jsme se postupně zlepšovali a naše hra začala připomínat volejbal, jaký chceme předvádět. Po prostřídání jsme se ale přizpůsobili, sami začali chybovat a pouštět lehké balony. Naštěstí jsme závěr nějak uhráli.“

Čtvrtou soutěž za poslední dva týdny okusí Olomoučanky v sobotu v hale v brněnské Vodově ulici, kde se od 18.30 postaví v semifinále Českého poháru pražskému Olympu.

Finálový zápas je naplánován na neděli se začátkem v 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž