ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Volejbalové Ústí se rozloučilo s Brazilcem, hledá náhradu

  • 0
Pět kol a dost! Už zkraje extraligy se volejbalové Ústí nad Labem rozloučilo s Brazilcem řečeným Ze, univerzál svou výkonností nepřesvědčil. Generální manažer klubu Miroslav Přikryl se poohlíží po náhradě.

José Henrique Isidorio Pereira, jak se Brazilec jmenuje, se verdikt o rozvázání kontraktu dozvěděl v úterý. „Po dohodě s trenérem Bromem se vedení klubu rozhodlo poslat ho domů. Jeho výkonnost a přínos pro tým jsme vyhodnotili jako nedostačující. Ani jsme neviděli šanci na zlepšení v takovém rozsahu, že by nám třeba v závěru soutěže pomohl,“ objasnil Přikryl.

Jednadvacetiletý Ze patřil mezi tři letní akvizice ze zahraničí spolu se smečaři Nadazdinem z USA a Boehmem z Austrálie. „Jenže jak agent, tak on vůbec netušili, do jaké soutěže jdou. Trošku to podcenili, jeho připravenost při nástupu do angažmá i jeho výkony během přípravných a extraligových zápasů neodpovídá tomu, co by měl zahraniční hráč v týmu plnit.“

Navíc by kvůli tomu mohlo docházet k pnutí v mužstvu. „Postupně to vyvolává i určitý problém v kolektivu hráčů. Tímhle krokem jsme chtěli předejít negativním jevům, které by se mohly objevit,“ upozornil Přikryl.

Po roce a půl od ukončení kariéry ohlásil comeback zkušený Jakub Salon, nemusí být však jedinou posilou Ústí. „Aktuálně se poohlížím po volných hráčích nejen na post smečaře, ale i na blok, kde vidím určité rezervy. Během čtrnácti dnů se budu poptávat u agentů a hráčů, uvidíme, jaká nabídka cenová a kvalitativní bude. A pokud se něco adekvátního objeví, budu o tom hodně intenzivně přemýšlet.“

Ústí je v extralize poslední, poprvé vyhrálo až o víkendu, doma porazilo 3:2 Benátky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž