Volejbalisté s mistry světa opět prohráli

  • 2
Bělehrad - I ve druhém přípravném zápase s Jugoslávci čeští volejbalisté podlehli 1:3. Český tým získal po zlepšeném servisu třetí set, ale v utkání hraném za zavřenými dveřmi více chyboval. "Oba zápasy pro nás byly přínosem, ale stále jde o přípravu. Rozhodně jsme oproti předešlým tréninkovým duelům s Polskem podali zlepšené výkony," hodnotil trenér Milan Fortuník.

Druhý duel s Jugoslávií příliš nevyšel Novákovi. Lébl a Popelka získali čtrnáct bodů, jedenáct přidal Jakub Novotný. "Dělali jsme víc chyb než Jugoslávci. Ve třetí sadě jsme je zatlačili servisem a oni nebyli schopni reagovat. Ve čtvrtém setu setu se domácí dostali do pohody," popsal utkání Fortuník.

Souboje s olympijskými vítězi ze Sydney koučům odhalily, co zlepšovat. "Obecně máme problémy s bráněním na síti a v situacích při míčích zadarmo, které řešíme špatně. Spíše si poradíme s nestandardním momentem než s klasickým míčem," vysvětlil Fortuník. Reprezentace se vrací domů, sejde se v Nymburku a příští pondělí odletí na turnaj do Itálie.

Výsledek:
Jugoslávie - Česká republika 3:1 (23, 20, -11, 21)
Čas: 100 minut. Rozhodčí: Jovanovič, Bjelič (oba Jug.).
Sestava ČR: Zapletal, Novák, Lébl, Popelka, Pešl, Rak, libero Habada - Černoušek, Javůrek, J. Novotný, Kubala.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž