Mistři světa ve Ski&Golfu - Simon Steimle ze Švýcarska a česká závodnice Eva...

Mistři světa ve Ski&Golfu - Simon Steimle ze Švýcarska a česká závodnice Eva Koželuhová | foto: Archiv Luboše Koželuha

Eva Koželuhová je mistryní světa v kombinaci ski-golf

  • 0
Eva Koželuhová potřetí zvítězila na světovém šampionátu v kombinaci ski-golf. Čtrnáctý ročník se konal v Rakouském Zell am See.

Lyžařská část – obří slalom se uskutečnila na Kaprunském ledovci Kitzsteinhorn a golf se odehrál na dvou výborně připravených 18 jamkových mistrovských hřištích Golf Club Kaprun.

Na start se postavilo celkem 196 závodníků ze 14 evropských zemí a USA a Kanady. Ani letos mezi nimi nechyběl velký zástup přihlášených závodníků z České republiky.

Pro naše reprezentanty to byl velmi vydařený šampionát, přivážejí celkem osm cenných medailí, o jednu více než na předcházejícím šampionátu.

Mistryně světa ve ski&golfu Eva Koželuhová a její německé pronásledovatelky Isabelle Langová (vlevo) s Katharinou Dorsheimerovou.

Největším úspěchem české výpravy, je celkové prvenství mezi ženami Evy Koželuhové, pro kterou to byl již v historii tohoto sportu třetí titul Mistryně světa. Eva, zároveň vybojovala prvenství v kategorii MIX párů s Petrem Kabátem a podílela se také společně se spoluhráči Janem Schovánkem, Janem Arnoldem, Petrem Kabátem a Daliborem Manďákem na vynikajícím 3. místě Czech teamu v prestižní kategorii týmů.

V kategorii Profesionálů obsadil 2. místo Petr Kabát, v kategorii Junior získal bronzovou medaili velký talent a příslib tohoto dvojboje Jakub Šinták. Další dvě individuální medaile do sbírky přidali v kategorii Masters II za druhé místo Josef Novák a za třetí místo Pavel Gola.

V lyžařské části dominoval Švýcarský reprezentant Simon Steimle, který zajel nejlepší čas ze všech účastníků 31,62 sec a vzhledem k tomu, že zahrál velmi i slušně v golfové části, dvakrát po 78 ranách získal tak nakonec pro sebe poprvé celkový triumf Absolutního Mistra světa v kombinaci SKI&GOLF.

Nejnižší skóre v golfové části za dvě odehraná kola měl Jarand Arnoy, PGA Norway, který zahrál celkem 9 ran pod PAR hřiště, skóre 67, 69.

Nejlepší čeští reprezentanti v jednotlivých kategoriích

Women: 1. místo Eva Koželuhová 307,24, lyže 38,06 sec; golf +5, +5
Mix Pairs: 1. Místo Eva Koželuhová, Petr Kabát
PRO: 2. místo Petr Kabát 291,16, lyže 34,04 sec; golf +2, +8
Teams: 3. místo Petr Kabát, Jan Schovánek, Eva Koželuhová, Dalibor Manďák, Jan Arnold
Masters II: 2. místo Josef Novák 336,96, lyže 39,99; golf +5, +11
Junior: 3. místo Jakub Šinták 296,08, lyže 34,27 sec; golf +9, +5


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: obří slalom