Šachový Turnov obhájil účast v extralize

Turnov - Deváté místo v právě skončeném ročníku šachové extraligy družstev obsadil tým Zikuda Turnov. I ve své druhé sezoně v nejvyšší soutěži se tedy dokázal udržet mezi elitou. V posledním dvoukole Turnovští porazili Vyšehrad 5,5:2,5 a podlehli družstvu Mahrla Praha 3,5:4,5.

"Deváté místo určitě není neúspěchem, ale o ještě lepší umístění jsme se připravili těsnými, leckdy nešťastnými prohrami s Třincem, Plzní, áčkem Brna a Mahrlou," rekapituluje kapitán turnovského družstva Zdeněk Maršálek.

Za Turnov hráli mimo jiné tři cizinci - Slovák Ftáčník (1. šachovnice), Ukrajinec Sergejev (2.) a Němec Bindrich (5.).

"Velmi dobře se prezentovaly naše přední šachovnice v čele s mezinárodním velmistrem Ftáčníkem," hodnotí Maršálek. "Normu mezinárodního mistra díky svým výsledkům v extralize splnili další naši hráči Kulhánek a mladý německý reprezentant Falko Bindrich."

Blízko účasti v příštím ročníku extraligy byl další tým z Libereckého kraje, Novoborský ŠK.

Až do předposledního kola byl bez ztráty bodu v čele tabulky západní skupiny 1. ligy, ale v rozhodujícím utkání podlehl svému hlavnímu konkurentu DP Holdia Praha 3,5:4,5. Pražanům tedy stačí v neděli v závěrečném kole porazit Synthesii Pardubice a postoupí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž