Softbal - ilustrační foto

Softbal - ilustrační foto | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Křivák vyhlíží softbalové derby. Český kouč chce Slovenky posunout výš

  • 0
Ještě loni trénoval českou reprezentaci softbalistek a snil o postupu na olympiádu v Tokiu. Na nadcházejícím mistrovství Evropy, které od neděle Česko spolupořádá, bude šéf kunovického klubu Pavel Křivák jejich soupeřem. Povede slovenský národní celek.

Duel bývalých federálních partnerů je na programu hned druhý hrací den v pondělí ve Frýdku-Místku. „Tušil jsem, že to tak vyjde,“ usmívá se Křivák v předtuše prestižního derby.

Softbalistky začínají na ME v Ostravě cestu za olympijským snem

České softbalistky před evropským šampionátem v Ostravě.

Jasnými favoritkami budou jeho bývalé hráčky. Zatímco Česko patří dlouhodobě do evropské špičky, Slovensko až do druhé výkonnostní desítky.

„Softbal na Slovensku není rozvinutý jako u nás, ale jde zase nahoru. Téměř celý základní kádr působí v české extralize, která je skvělou soutěží, aby je připravila na vrcholný turnaj,“ poznamenal trenér kunovických žen, které loni získaly v extralize historické stříbro.

Důležitou zásobárnou slovenské reprezentace jsou právě Snails Kunovice. Křivák nominoval na mistrovství pět svých klubových svěřenkyň včetně elitní nadhazovačky Rampáčkové.

„Slovensko náleželo před lety do nejlepší evropské desítky. Cílem je vrátit se do ní nejpozději příští rok, kdy se mistrovství Evropy koná znovu,“ přeje si Křivák, který už u slovenské reprezentace působil v letech 2003 až 2005.

Takže když před rokem opustil český tým, dostal okamžitě nabídku od slovenské federace. „Měli zájem o zahraničního trenéra a od nás z Kunovic je to relativně kousek,“ prohodil Křivák.

I tak ho konec u české reprezentace mrzí. Po změnách v realizačním týmu a hrozících neshodách raději svoje místo po třech letech přenechal Vojtěchu Albrechtovi. „Věřím, že český tým je připravený, aby dosáhl svého cíle - postupu na olympiádu,“ dodal jeho někdejší šéf.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon