Junioři se stále lepší

Ostrava - Kvalita mladých krasobruslařů rok od roku roste. Tvrdí to Stanislav Žídek, ředitel juniorské ISU Grand Prix - České brusle, která se konala v Ostravě. Z reprezentantů obstál mezi juniory nejlépe Lukáš Rakowski z LR Cosmetic Ostrava, skončil čtvrtý. Tomáš Verner z Prahy byl desátý a Ondřej Hotárek z Brna dvanáctý. Vyhrál Rus Grjazev.
V tanečních párech byli nejlepší Golovinová a Vojko z Ukrajiny. Češi Pachlová - Knoth skončili pátí. "Kvůli zranění chyběl nejlepší český pár Kadlčáková - Bílek," upozornil Stanislav Žídek.

"Zranění poznamenalo i účast mezi děvčaty, kdy nepřijela Lenka Šniglová z Brna." Lucie Krausová z Náchoda obsadila osmé místo a Erika Mervartová z Prahy osmnácté. Vyhrála Japonka Andoová.

"Přitom Japonky u nás vůbec neměly startovat," řekl Žídek. "Mezinárodní bruslařská unie určuje, kteří závodníci na kterou soutěž přijedou. K nám měli dorazit Američané a Kanaďané, jenže ti po teroristickém útoku na Ameriku svou účast na všech Grand Prix odvolali. Proto tady závodili Japonci."

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž