Jihočechy oživil Kopecký

-
Českým Budějovicím pomohl k vítězství vydatnou měrou střídající Kopecký. Na hřiště vyběhl až do druhého poločasu, ale práce udělal za dva. Podílel se na obou gólech svého spoluhráče útočníka Jandy. V 51. min. si Kopecký chytře naběhl na míč po přiťuknutí Váchy hlavou, v pokutovém území zachoval chladnou hlavu, podíval se a posunul míč na v dobré pozici číhajícího Jandu. O čtyřiadvacet minut později stál i u další gólové akce, kterou vymyslel spolu s Káníkem a opět s nejlepším budějovickým střelcem Jandou. Jablonec se předvedl jako bázlivý a po většinu zápasu naprosto bezradný tým. Za celých devadesát minut si jeho hráči nevypracovali žádnou slibnou brankovou příležitost, výjimkou potvrzující pravidlo byl snad jenom pokus Holuba, jenže ten přišel až v poslední minutě zápasu. Starosti jabloneckého mužstva u samého dna tabulky tedy pokračují. Severočechům nepomohl ani nový muž v útoku Vyskočil, jehož Jablonečtí získali na hostování z Příbrami. Nesplnil očekávání a byl u míče jen zřídkakdy. Domácí byli v prvních pětačtyřiceti minutách velice obezřetní, a tak se víceméně soustředili na defenzivu. Avšak střetnutí zakončili znamenitě a v obrovské vítězné euforii. Věří, že teď už jsou definitivně bez záchranářských obav.

Branky: 51. a 75. Janda. Rozhodčí: Řehoř. ŽK: Vácha, Penner, Pejša - Vyskočil, Kordule, Skuhravý. Diváků: 4183. Poločas: 0:0.

České Budějovice: Drobný - Pěnička, Pejša, Penner - Drahorád, Jukl, Polomský (46. Kopecký), Pospíšil, Káník - Janda (86. Lafata), Vácha (75. Michal Nehoda).

Jablonec: Podhajský - Homola, Havlíček, Kordule, Skuhravý - Čížek, Jirousek, Barteska, Mašek (77. Papoušek) - Vyskočil, Holub.



Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte