Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Steelers na poslední chvíli proklouzli do semifinále. Lions suverénní

  8:12
Až v posledním kole základní části Snapbacks ligy se rozhodlo o posledním postupujícím do semifinále. ISMM Ostrava Steelers si kromě postupu na poslední chvíli zajistili také konečné třetí místo. Základní část ovládli bez prohry Prague Lions před obhájci titulu Vysočina Gladiators.

Momentka ze zápasu Ostrava Steelers - Přerov Mammoths | foto: Karin Tylová

Steelers před nedělním zápasem proti Přerov Mammoths bedlivě sledovali sobotní zápas Nitra Knights s Brno Alligators. Brněnský tým totiž výhrou nad Knights zajistil dopředu Steelers postup do semifinále a Ostrava tak mohla o den později nastoupit do zápasu se semifinálovým zápasem v kapse.

Zápas Steelers s Mammoths nabídl souboj dvou českých quarterbacků. Ostravský Patrik Puchala i Michal Stoklásek z Přerova se pustili do bodové přestřelky.

Vedení domácích netrvalo dlouho, když se i Stoklásek dokázal touchdownově prosadit po passu na Filipa Novotného. Do konce poločasu se dokázal prosadit field goalem ostravský Jiří Šimečka, ale do poločasové přestávky šli s vedením Mammoths. Stoklásek s Novotným si zopakovali touchdownovou spolupráci s vypršením času a v poločase tak vedli Mammoths 14:10.

Také v druhém poločase měly hlavní slovo oba útoky. Na 21:10 navyšoval Stoklásek po zemi a do konce třetí čtvrtiny zkompletoval hattrick Novotný. Steelers šli do závěrečné čtvrtiny se ztrátou 17:27, kterou se jim podařilo smazat.

Šimečka s Košařem dvěma touchdowny dokázali přesunout vedení opět na stranu Steelers. Mammoths na výhru nestačil touchdown minutu a půl před koncem zápasu, když si prorazil cestu do endzóny Lubomír Dohnal. Ostravský útok totiž dostal poslední šanci na obrat a Patrik Puchala 14 vteřin před koncem zápasu našel Petra Škváru a touchdownem uzavřel skóre na 38:34.

Klíčový moment utkání Ostrava Steelers - Přerov Mammoths:

„Rozhodl náš předposlední útok, ve kterém jsme neskórovali a soupeř získal momentum zápasu,“ litoval po zápase trenér Mammoths Radim Dohnal. Více radosti tak měl jeho protějšek Jiří Šimkovič. „Dnes to byla reklama na fotbal. Mohlo to dopadnout jakkoliv, Přerov hrál skvěle, ale naštěstí jsme byli schopní to v závěru urvat, a to jsou ty nejlepší fotbalové momenty.“

Steelers si výhrou zajistili konečnou třetí pozici v tabulce. Mammoths do semifinále Snapbacks ligy nastoupí poprvé v klubové historii.

Alligators ukončili naděje Knights

Nitra Knights potřebovali v závěrečném kole k postupu do semifinále vyhrát na hřišti Alligators a ještě doufat v příznivé výsledky v ostatních zápasech. Knights se proti Alligators dokázali držet pouze první poločas.

Na touchdowny brněnského Robíška a Marečka dokázali Knights vzápětí zareagovat a díky dvoubodovému potvrzení druhého touchdownu se na konci první čtvrtiny dostali do vedení.

Od druhé čtvrtiny ale měli hlavní slovo domácí Alligators. Robert Wirth potvrdil sehranost s quarterbackem Suszckiewiczem a připsal si dva touchdowny. Wirtha ještě doplnil David Kilian a tečku za letošním účinkováním ve Snapbacks lize udělal americký quarterback Suszckiewicz sám po zemi.

Alligators zvítězili 40:23 a skončili na šestém místě právě před Knights.

Blades letos na výhru nedosáhli

Ústí nad Labem Blades měli na Městském stadionu poslední příležitost na výhru v letošní sezoně. Bez quarterbacka Tonyho Browna a s absencí dalších opor nebyly vyhlídky Blades proti úřadujícím šampionům příznivé. Vysočina Gladiators měli před závěrečným kolem jistotu druhého místa. Do zápasu ale nastoupili v plné sestavě včetně quarterbacka Jana Dundáčka.

Gladiators se podle očekávání dostali rychle do vedení, když v úvodu zápasu nejprve skóroval po zemi Stanislav Benc a následně díky skládce Michala Renga v endzóně soupeře si Gladiators připsali další dva body za safety.

Hlavní bodový příděl si Gladiators nechali až na třetí čtvrtinu, kdy ve velkém horku již byla viditelná únava na hráčích Blades. David Calta rychlými dvěma touchdowny posunul Gladiators do vedení 30:0 a poslední tečku za zápasem udělal Jan Dunovský. Gladiators zvítězili 37:0 a za obhajobou titulu vstoupí do semifinále z druhé pozice. Pro Blades letošní sezona skončila bez výhry.

Autor:

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon

  • Nejčtenější

Portugalsko - Česko 2:1, fotbalisté vedli, ale dali si vlastní gól a padli v nastavení

18. června 2024  19:48,  aktualizováno  23:31

Lipsko (Od našeho zpravodaje) Čeští fotbalisté sahali v prvním utkání mistrovství Evropy po senzační remíze s Portugalskem,...

Program, výsledky a postupový klíč Eura 2024: Češi padli s Portugalci, čeká je Gruzie

10. června 2024  16:31,  aktualizováno  19.6 22:55

Čeští fotbalisté zahájili základní skupinu mistrovství Evropy 2024 v Německu těsnou porážkou s...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Úspěch? Není Češka! Po obřím vzestupu poznává mladá atletka Manuel také zlo

12. června 2024

Premium Řím (Od naší zpravodajky) Je vám osmnáct let. Jste atletka. Zažíváte fantastické chvíle. Máte životní formu. Takovou, že si...

Belgie - Slovensko 0:1, senzaci zařídil Schranz, favoritovi sebral dva góly VAR

17. června 2024  17:21,  aktualizováno  20:12

Od sedmé minuty, kdy se po chybě obrany prosadil Schranz, hájili těsný náskok. A i díky pořádné...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

6. den ME: Vytoužené zlato pro oštěpaře Vadlejcha, zvítězil posledním pokusem

12. června 2024  20:05,  aktualizováno  13.6

Závěrečný den atletického mistrovství Evropy přinesl české výpravě první medaili – a hned tu...

KOMENTÁŘ: Černokněžník Berbr se pousmál. Fotbal tápe. Řídila ho mafie?

20. června 2024

Premium Ve fotbale byl tak mocný, že si mohl dovolit prakticky cokoli. Posílal rozhodčí na zápasy podle...

Skotsko - Švýcarsko 1:1, dobří brankáři, Shaqiriho paráda i řada spálených šancí

19. června 2024  20:17,  aktualizováno  23:12

Skvělá atmosféra, množství šancí, přesto zápas mistrovství Evropy mezi Skotskem a Švýcarskem...

Program, výsledky a postupový klíč Eura 2024: Češi padli s Portugalci, čeká je Gruzie

10. června 2024  16:31,  aktualizováno  19.6 22:55

Čeští fotbalisté zahájili základní skupinu mistrovství Evropy 2024 v Německu těsnou porážkou s...

Tři kouzelníci. Dvěma mladíkům šéfuje o dvanáct let starší kapitán a Němci řádí

19. června 2024  22:11

I ve 33 letech je pro německou fotbalovou reprezentaci nepostradatelný. Prostě správný kapitán....

Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.
Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.

Máte ve své koupelně starou žehličku na vlasy nebo fén? V oblasti vlasové péče došlo v poslední době k obrovským inovacím. Je ale opravdu nutné...

Putine, běž do prd*le, zahlásil na koncertě Rod Stewart. Němci zpěváka vypískali

S překvapivou vlnou nevole se na svém nedělním koncertu v Lipsku setkal rockový král Rod Stewart. Během vystoupení se...

Skandál kolem morbidně obézní Miss Alabama. Co se ztratilo mezi řádky

Sociální sítě počátkem června rozvášnila obézní plus size modelka Sara Millikenová oceněná titulem Miss Alabama 2024....

Ostuda bratrů Bendigů v AZ-kvízu. Jan se vymlouval na trému z Mareše

Ve speciálním díle AZ-kvízu s názvem ČT art kvíz se proti sobě utkali bratři Jan a Marsell Bendigovi. V soutěži se jim...

Tvrz koupil za 76 tisíc a daroval ji manželce. Pak ruinu 20 let opravoval

Pavel David zahlédl v dubnu roku 2003 v novinách inzerát: „Prodám tvrz za 76 000 Kč.“ Ještě ten den si jel zříceninu...

Survivor 2024 má vítěze, ten si kromě titulu odnáší i výhru 2,5 milionu korun

Na platformě Voyo mohli diváci v úterý večer sledovat napínavé finále reality show Survivor Česko & Slovensko. Na Nově...