Vojtěch se pokusí ukončit Pechovu sérii

Blovice - Přerušit úspěšnou sérii konkurenta a udržet si dostatečný náskok. To jsou cíle Štěpána Vojtěcha pro další díl rallyesprintu. Jeho účastníky čeká na Rallye Šou Blovice a na ní dosud třetí Václav Pech nikdy neobsadil horší než druhé místo. "Moc těžkou hlavu z toho nemám a nijak tíživě to na mě nepůsobí," uvedl Pech.

"Na předcházející výpadek jsem rychle zapomenul a důležité bylo, že jsme analyzovali, proč se tak stalo," řekl Pech v rozhovoru pro ČTK.

V předcházející soutěži MČR v Pačejově jej zastavila technická porucha, jeho ford je však již opraven a připraven na sobotní start.

Vzhledem k blížící se zlínské Barum rallye, prestižní domácí soutěži zařazené do mistrovství Evropy, si je Pech vědom, že případná havárie by mu zkomplikovala příští start.

"Nesmím udělat jezdeckou chybu, protože poté bychom nemuseli stihnout auto
opravit," řekl Pech, který v Blovicích jel šestkrát a z toho čtyřikrát vyhrál. Tři prvenství si přitom připsal v uplynulých třech letech.

Štěpán Vojtěch si je své psychické výhody vědom a hodlá ji využít. "Na rozdíl od předešlých dvou soutěží nemusím jet na sto procent. Ve třech závodech jej musím porazit jen jednou. Teď musí vyhrávat Vašek," řekl Vojtěch, který proto chce v Blovicích jet takticky. "Pomalu ale nepojedu!"

Jeho hlavní sok vidí šance na své tři výhry vyrovnaně. "Je to padesát na padesát, že se mi podaří jej třikrát porazit. Uvidíme, co to udělá s jeho nervy," pousmál se Pech.

Sobotní start blovické soutěže je stanoven na 8:00 na náměstí. Pořadatelé připravili pro téměř sto přihlášených posádek devět rychlostních zkoušek, které tvoří tři shodné úseky: všechny se pojedou třikrát. Vítězná posádka bude známa kolem 16. hodiny.

Průběžné pořadí MČR:
1. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) 93 bodů, 2. T. Vojtěch, Palivec (Peugeot 206 WRC) 82, 3. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 79, 4. Chvojka, Chvojková (Ford Escort Corsworth) 35, 5. Červenka, Krečman (Mitsubishi Lancer EVO VII) 32, 6. Kresta,
Tománek (Subaru Impreza WRC) 30.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž