Triner: Smrt v rallye? Smůla

  • 7
Blovice - Za nešťastnou náhodu označil smrtelnou nehodu v úvodním závodě mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye šou Blovice, nezkušenější jezdec ve startovním poli Emil Triner. K osudnému střetu došlo v poslední rychlostní zkoušce sobotní rallye, když vůz Toyota Corolla posádky Milan Malý, Karel Zenkl narazil do čtveřice fanoušků stojících u zdi. Jeden z nich zemřel, dva byli těžce a jeden lehce zraněni. "Naše soutěže se jezdí velmi rychle, vozy jsou silné. A tady to navíc hodně klouzalo, protože pršelo a sněžilo. Když vám poté uletí auto, může se něco takového stát," uvedl Triner.Popis havárie a průběh rallye - ZDE

K nehodě došlo na vcelku přehledném úseku, který nebyl označen jako nebezpečný prostor.

"Na rovných úsecích není povinnost takto místa vytyčovat," podotkl ředitel závodu Petr Kamiš. Po večerních výsleších navíc přiznal, že podle známých poznatků se skupinka fanoušků přemísťovala po trati. "Asi tam mohli stát, ale když jezdci auto uteče, už s tím nemůže nic udělat. Je to smůla," doplnil Triner.

Bývalý tovární jezdec Škody, který absolvoval desítky mezinárodních soutěžích, podle svých slov také často chodí sledovat rallye jako divák. "Chápu bezmocnost policistů i pořadatelů. Lidé je často neposlouchají a stojí na těchto místech na vlastní nebezpečí. Jeden člověk nemá šanci je vyhnat," dodal Triner.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž