Smutný i spokojený šéf týmu Škoda

  • 4
San Remo - Šéf stáje Škoda Motorsport Pavel Janeba odjížděl z dějiště Rallye San Remo se smíšenými pocity. Byl smutný - neboť jeho jezdci zůstali bez bodu a v hodnocení značek tým ztratil čtvrté místo. Byl spokojený - pochválil Švéda Kennetha Erikssona (v cíli 11.)za "skvělý výkon na asfaltu" a zejména měl radost z Romana Kresty (12.), že "dokončil další soutěž MS." Do konce šampionátu zbývají tři rallye, již příští víkend se bude závodit na Novém Zélandě a pak v listopadu zbývají Australská a Britská rallye.Rallye San Remo

„Jsem smutný. Věřil jsem, že Toni nějaký ten důležitý bod získá. Musíme pracovat a snažit se dál. Doufám, že se nám ve zbylých třech podnicích sezóny podaří na body ještě dosáhnout a dostihnout tak tým Mitsubishi, který nás zde o bod předstihl. Jinak vedle skvělého vystoupení Kennetha na asfaltu jsem potěšen také z Romana. Jsem rád, že v pořádku dokončil další soutěž MS. Absolvoval dvě náročné rallye v necelých dvou týdnech, neměl to tedy vůbec jednoduché,“ řekl Pavel Janeba.

Kenneth italskou rallye zhodnotil slovy: „Mám velkou radost ze svého výkonu v této soutěži, díky změně stylu jízdy jsem se výrazně zlepšil. Myslím, že jsem dosáhl zatím svého nejlepšího výsledku na asfaltu. Na druhé straně jsem však zklamaný, že se nám nedařilo jako týmu. Určitě jsme měli šanci získat nějaké body. Mrzí mě Toni, který jim byl hodně blízko."

Švéd už těší na Nový Zéland, na který má příjemné vzpomínky. „Moc se tam těším. Je to jedna z mých nejoblíbenějších rallye a také se mi na ní docela daří,“ řekl Eriksson, který novozélandský podnik před pěti lety vyhrál. 

Roman Kresta, který jel San Remo týden Barum rallye, byl spokojený. "Oproti loňsku jsme se výrazně zlepšili. Ovšem lepší výkony podávali i všichni soupeři, kteří jeli nad očekávání rychle. Letošní ročník byl podle mého názoru také mnohem těžší. Sice nám přálo počasí a netrápil nás déšť, ale některé tratě byly velmi náročné, především ta čtyřicetikilometrová. Jinak myslím, že na to, kolik jsme měli času na přípravu, jsme v Itálii odvedli slušný výkon,“ řekl Kresta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž