Novotný: Oktagon zažívá zlaté časy. Chybějící milion nebo dva nejsou znát

  15:10
Nevyprodaná Ostrava, napadení bojovníka před turnajem, doživotní tresty pro agresory a otázky, zda nejde o poslední zápas MMA zápasníka Patrika Kincla v Oktagonu. Bylo toho dost, přesto Ondřej Novotný poví: „Zažíváme zlaté časy. To napadení mě strašně zklamalo, chyba jde i za námi, ale tohle nečekáte....“ A neprodané lístky? „V našem obrovském rozpočtu jeden dva miliony nejsou zase tak poznat,“ poví otevřeně.

Karta nabušená kvalitními sportovci ze zahraničí Ostravu nevyprodala, zážitek to ale byl pěkný. Jak jste spokojený?
Nakonec se prodalo víc lístků, než jsem čekal. Suprově šly poslední dva týdny. Na rovinu přiznám, že jsme asi 700 lístků dali partnerům do různých soutěží, abychom to rozhýbali. Tohle normálně neděláme, ale přišlo mi líto, aby se Ostrava nezaplnila. Lidi si to zaslouží. Pro mě je navíc cennější, když lidi přijdou, než že nám chybí jeden dva miliony z prodeje.

Dali vám čeští fanoušci najevo, že chtějí v Česku vidět české zápasníky a ty zahraniční ideálně znát už i s příběhem?
My víme, že podobné momenty přijdou, celé to beru jako investici. Bez risku a plánu, kterého se držíte i v těžkých časech, to nejde. Podívejte, v Česku jsme prodali od začátku března třicet tisíc lístků, v zahraničí taky. V červnu v Edenu nás čeká největší turnaj všech dob. Nevím, která akce by vyprodala za takové peníze třicetitisícový stadion.

Takže zažíváte zlato časy?
Ano, přesně tak. Je mi jedno, jestli mi někdo věří. Kdybychom s Palem (Nerudou, spolumajitelem) chtěli, stavíme baráky a zisk si necháváme. My ale peníze investujeme dál. Už jsme si říkali: Já mám rodinu, ty máš rodinu... Ale ještě máme čas.

Proč?
Pro mě je to dobrodružství. Nepotřebuju soutěžit nebo se s někým hádat, jestli jsme první. Nemám ego. Pro mě je důležitý zážitek. Když hala vybuchne na Vlada Lengála, Ronyho Paradeisera nebo Patrika Kincla, to mě žene. Peníze dokážu vydělat i mimo Oktagon, to si dokážete spočítat. Ty nejsou motor. Kdybyste věděli, jaký máme dosah v zahraničí, co za firmy se s námi chce spojit. Až si s Palem říkáme, jaký život to žijeme.

Tři kopance mezi nohy a bacha na zlomenou očnici. Zůstane Kincl v Oktagonu?

S Kinclem vyjednáváte o nové smlouvě. Věříte, že ho udržíte?
Dal jsem mu velmi férovou nabídku a záleží na něm. Samozřejmě chápu, že máš své sny a chceš si je splnit (Kincl by rád získal titul v konkurenční KSW, kde už se o to jednou pokoušel). Peníze v tuhle chvíli nehrajou roli. Ovšem co u nás může dostat za soupeře, jak za ním lidi stojí, co za sponzorský aktivity může dělat... To jinde na sto procent nedostane. Fajn, porazí Pawlaka v KSW a získá titul. A dál co? Čecha v Polsku nikdy milovat nebudou, i když bych rozuměl, že KSW může být cíl a sen.

Takže by měl zůstat v Oktagonu?
My chystáme podpis velkých jmen, příští rok, pokud budeme pokračovat, půjdeme s velkou pravděpodobností do turnaje GameChanger ve střední váze do 84 kilogramů. U nás to je zajímavý na několik let dopředu.

Kincl občas říká, že nemá moc rád obrovskou pozornost, v Polsku by se uklidil. V sobotu po vítězství nad Wawrzyniakem ale vypadal, že ho podpora fanoušků úplně dostala.
Patrik je samorost a já se v něm nevyznám. To ostatně skoro nikdo, stejně jako já jsem nepochopitelnej pro něj. Ale naučili jsme se fungovat a jsme rádi, že ho tu máme. Když říká, že pozornost nemá rád, myslím, že to tak i cítí. Ale tohle prostě chceš zažít. Já myslím, že nás všechny vystřelilo ze sedaček, co se dělo. Dokonce jsem si sundal sluchátka, jestli nemám zvuk přeřvaný. Neměl jsem.

Trenér dal hlavičku soupeři svého svěřence. Velká ostuda a doživotní tresty

Před turnajem došlo k potyčce mezi britským zápasníkem Akonnem Wanlissem a trenéry jeho soupeře. Jak moc vás to zklamalo?
Strašně moc. Byl jsem kyselej jako už dlouho ne, na všechny. A zvýšil jsem hodně hlas. Vyčetl jsem to našemu týmu, protože se dalo předpokládat, že se to může stát. Na druhou stranu jsme udělali opatření, vyhodili jsme je ze sálu a nečekáš, že dva zkušení trenéři, jeden veterán UFC, budou na Wanlisse čekat, rozběhnou se a dají mu hlavu. Beru to jako naši chybu. Je to skvrna, protože opravdu chceme být rodinnou zábavou. Byl jsem z toho zničenej nejvíc ze všech.

Wanlissova přítelkyně psala na Instagram, že jste ho nutili do zápasu stejně naskočit a že jste ho ani neposlali na vyšetření. V nemocnici ale být měl.
Vysvětlím. Oni si přečetli náš česky psaný příspěvek na Instagramu, klikli na „zobrazit překlad“, což dělá automat. A tam se jich dotklo nějaké nedorozumění v překladu. Daniela je velmi emotivní dívka a aniž by měla všechna fakta, vysmolila ten příspěvek. Sice ho smazala, jenže v našem světě co dáš ven, v ten moment někdo dělá printscreen. Vysvětlili jsme si to, on samozřejmě na vyšetření byl včetně magnetické rezonance. Naopak nám děkovali za všechnu starost.

Wanliss a Siraj měli zápasit v rámci GameGancheru, ale přesunuli jste jejich duel na duben. Rozumím, že jsou fanouškovsky atraktivní stejně jako zraněný Keita, jehož zápas jste taky odsunuli. Ale není z toho už trochu holubník? Máte rezervní zápasy.
Jo a ne. My se vždycky ptáme všech bojovníků, jestli jsou s naším plánem ok. A dneska byla porada všech bojovníků, kde nikdo neřekl: Kašlat na vás, jdete jim na ruku. Snažíme se být maximálně spravedliví, velkou výhodou je, že pravidla vytváříme my sami... Keitu chtějí všichni vidět, bojovníci se s ním chtějí utkat. A k Wanlissovi by to taky bylo nefér, když se teď necítil, ale to ho mám vyřadit za to, že ho někdo napadl?

Taky tomu šel naproti, Siraje od první sekundy urážel.
To vůbec neberu. Že mu nadával? Jsou to slova, trash talk. Vím, že měl narážku na jeho trenéra, která byla za hranou. A ani mně se nelíbila... Ale určitě to neznamená, že jako trenér mu to můžeš takhle vrátit. A podívejte, Wanliss i Siraj dneska dokázali sedět vedle sebe. Akonne sám přišel a říká, že je se vším úplně v pohodě, že se Sirajem chce dál zápasit. Vždyť za to napadení Siraj taky nemohl.

Autor:
  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Liga a data: Na papíře je první Slavia. Kdo hraje nad poměry a kdo zaostává?

30. dubna 2024

Premium Zajímá vás, jak by vypadala tabulka fotbalové ligy po třiceti kolech čistě na základě tvrdých dat?...

Barcelona díky hattricku Lewandowského porazila oslabenou Valencii

29. dubna 2024  23:12,  aktualizováno  23:18

Fotbalisté Barcelony porazili v dohrávce 33. kola španělské ligy díky hattricku Roberta...

Sestupem ohrožené Cagliari bez zraněného Jankta prohrálo v Janově

29. dubna 2024  22:48

Fotbalisté Cagliari bez zraněného Jakuba Jankta prohráli dohrávku italské ligy a souboj nováčků na...

Nejsem vítán, stáhnu se! Agateljan opouští hokejové Ústí, zbyly jen dluhy

29. dubna 2024  20:54,  aktualizováno  21:35

Pět měsíců a dost! Arménec Mikael Agateljan vycouvá z ústeckého hokeje, zatíženého dluhy....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit. Stačí dodržovat pár...