Schumacher přišel o podporu dvojky Ferrari

  • 39
Peking - Po pátečních trénincích Velké ceny Číny mohli mít největší radost v týmu Renault, protože Alonsovi ubyl jeden soupeř. Spolehlivá dvojka Ferrari Massa totiž kvůli výměně motoru ztratí deset míst na startu. "Když jsem zastavil, slyšel jsem, že motor má jiný zvuk. Nebyl v pořádku,¨" řekl Brazilec.

Massa, který před měsícem v Turecku slavil první triumf kariéry formule 1, se bude tak probíjet do čela z druhé desítky startovního pole. Michael Schumacher se bude prát s Fernandem Alonsem bez jeho nezištné podpory.

Brazilec byl ve druhých jízdách na dráze poblíž Pekingu nejrychlejší ze závodních jezdců, přesto se tým rozhodl dát mu novou pohonnou jednotku. Ačkoli zatím nebyla přesně zjištěna závada, pokračování se stejným motorem by bylo nebezpečné.

"Je to hodně špatná zpráva," komentoval výměnu smutný Massa. "Obzvlášť když jsem cítil, jak je naše auto rychlé. Nastavení i pneumatiky pro závod se mi zdají být už nyní ideální."

Na okruhu v Číně se dá předjíždět, takže i po startu zezadu je možné získat body. Felipe Massa si věří dokonce ještě o něco výš.

"Věřím naší strategii. Něco určitě vymyslíme. Umístění v první pětce je reálné. Přede mnou stojí úkol předjet co nejvíce aut bude jen možné."

Sebedůvěru dodal třetímu jezdci průběžného pořadí letošního šampionátu i fakt, že renaulty byly v pátek pomalejší. "Jejich auta na tom tady nejsou určitě špatně, ale myslím, že jsme o něco lepší," dodal pětadvacetiletý Brazilec.

Výsledky pátečních tréninků najdete ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž