Sahali jsme po vítězství, ví trenér Hummel

  9:24
Brno - Do poslední minuty drželi novojičínští basketbalisté naději na cennou výhru v Brně. Domácí tým A Plus ŽS sice v průběhu třetí čtvrtiny vedl již o osmnáct bodů, nicméně Mlékárna Kunín nerezignovala a dvě minuty před koncem snížila své manko na jediný bod! Přesto byli nakonec šťastnější Brňané. Především díky pěti úspěšným trestným hodům Klimka vyhráli závěrečné dvě minuty 7:2 a v tabulce skupiny A1 srovnali se svým soupeřem krok.

Domácí trenér Miroslav Pospíšil mohl konečně využít kompletní sestavu. Motivaci jeho týmu navíc zvyšovala skutečnost, že v předešlých kolech třikrát v řadě prohrál. "Po delší době jsme byli kompletní a konečně jsme ukončili sérii porážek," oddychl si Pospíšilův asistent Libor Jeřábek.

V úvodní čtvrtině to dlouho vypadalo, že si domácí družstvo vytvoří do dalšího průběhu utkání slibný náskok. V polovině osmé minuty vedlo po Malešově trojice již o sedm bodů. Poslední dva útoky Mlékárny Kunín však zakončil tříbodovými střelami Warrick a stáhl náskok hostitelů na jediný koš.

Vyrovnaná bitva pokračovala i ve druhé čtvrtině. Hosté se dokonce hned na začátku po Warrickově koši dostali do dvoubodového vedení, nicméně byli to znovu hráči A Plus, kteří skóre otočili a v 17. minutě o osm bodů vedli. Těsně před koncem prvního poločasu trefil trojku s faulem Warrick, proměnil i následný trestný hod a manko svého týmu stáhl na polovinu. "První poločas se nám vydařil. K úplné spokojenosti chyběl jen lepší výkon v obraně," vyjádřil se brněnský asistent Jeřábek.

Ve třetím dějství přišel na hosty útlum. Za deset minuty hry nastříleli pouhých šest bodů a jejich odstup od soupeře se zvýšil na trojnásobek. "Ve třetí čtvrtině jsme předvedli naši nejlepší hru a zvýšili vedení, které na začátku poslední desetiminutovky činilo již 18 bodů," připomněl Jeřábek stav 71:53.

Místo poklidného závěru zápasu však přišlo drama. Následující čtyřminutovku totiž Mlékárna Kunín vyhrála poměrem 16:1!, když o polovinu bodů se postaral v těch chvílích výborný rozehrávač Tomeljak, a necelých pět minut před koncem tak byli hosté znovu ve hře.

"Přišly naše pověstné výpadky a z jasného zápasu bylo drama. Naštěstí se šťastným koncem pro nás," oddychl si Jeřábek. Přestože Novojičínští snížili v závěru zápasu až na 76:77, senzační obrat již nedokončili. "Doufám, že výhra nad týmem, který má za sebou mimořádné úspěchy, nám nyní pomůže k udržení výhodného postavení v tabulce před playoff," dodal brněnský asistent.

Jeho protějšek na novojičínské lavičce pochopitelně nebyl s konečným výsledkem spokojen. "Dalo se očekávat, že na nás po náročném programu z posledních týdnů padne útlum a to se také stalo," částečně omlouval své svěřence zkušený kouč Zdeněk Hummel.

Vzápětí však zdůraznil, že se mu nelíbil způsob hry, jakým se jeho tým prezentoval. "Místo abychom hledali cestu z krize v kolektivní hře, hrál každý pouze sám na sebe a krutým výsledkem tohoto neutěšeného stavu byla třetí čtvrtina, v níž jsme vstřelili pouhé tři koše."

Hummel neměl slova chvály ani pro Freda Warricka, s 23 body nejlepšího střelce utkání. "Ani on nebyl ve své kůži," všiml si bývalý reprezentační trenér. "Za každou cenu chtěl ukázat své kvality, ale prostě neměl svůj den."

Zatímco trenéři brněnského A Plus se mohli radovat z vyprázdněné marodky, Mlékárna Kunín se stále musí obejít bez zraněného Davida Hájka. "Chyběl nám opravdu citelně," posteskl si Hummel. "Navíc při problémech pivotů byla znát i neúčast nemocného Buzásiho," připomněl dalšího absentujícího hráče.

I přes všechny nepříznivé okolnosti se Mlékárna Kunín dostala v poslední čtvrtině zpět do hry. Dokázala téměř vymazat hrozivě vyhlížející osmnáctibodovou ztrátu a ke dvěma bodům měla v závěrečných minutách stejně blízko, jako domácí basketbalisté.

"Vítězství jsme měli na dosah," souhlasil Hummel. V tom, kde hledat příčiny konečného neúspěchu, měl jasno. "Chyby, jichž se soupeř v poslední čtvrtině dopustil, jsme nedokázali důsledně potrestat."

Mattoni NBL pokračuje dalším kolem již ve středu. Opět na sebe narazí stejní soupeři, jako v předchozím dějství, jen si vymění pořadatelství zápasu. Mlékárna Kunín se tak střetne v Novém Jičíně znovu s A Plus ŽS. "Středeční zápas snad zvládneme lépe, ale je jasné, že to bude opět velmi těžký boj," řekl závěrem Hummel.

Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Kouč Rulík pozval do přípravy před MS pětici finalistů extraligy

30. dubna 2024  17:32,  aktualizováno  19:26

Kouč hokejové reprezentace Radim Rulík pozval do týmu, který se připravuje na domácí světový...

Junioři skončili ve skupině druzí, ve čtvrtfinále MS je čeká Slovensko

30. dubna 2024  17:17

Čeští hokejisté obsadili na mistrovství světa do 18 let ve Finsku druhé místo ve skupině B a ve...

Vítkovický útok posílí kanadský útočník Nellis. Přichází ze Slovenska

30. dubna 2024  17:12

Hokejisty extraligových Vítkovic posílí kanadský útočník Anthony Nellis. Devětadvacetiletý hráč...

Lakers přivolali střídání generací a řeší: Odejde James, nebo budou v týmu dva?

30. dubna 2024  17:10

Pokud byste hledali ročník NBA, v němž do druhého kola play off nezasáhl žádný z tria LeBron James,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit. Stačí dodržovat pár...