UTKÁNÍ HVĚZD. Basketbalista Východu Eugene Lawrence z BK Prostějov.

UTKÁNÍ HVĚZD. Basketbalista Východu Eugene Lawrence z BK Prostějov. | foto: Mlejnková Alexandra, ČTK

Prostějovský basketbalista zas kraluje hvězdám. Žezlo převzal Lawrence

  • 0
Podruhé v řadě se basketbalové Utkání hvězd Mattoni NBL hrálo v Pardubicích. A podruhé byl nejužitečnějším hráčem exhibice vyhlášený basketbalista z Prostějova. Po Aleši Chánovi se z ocenění radoval rozehrávač Eugene Lawrence.

"Byl to takový bonus. I bez něj by se mi akce líbila. Zahráli jsme si, potkal jsem se s kamarády. Pěkně jsme si popovídali," přiblížil uvolněnou atmosféru zápasu Lawrence.

Opora Orlů v něm nastřílela patnáct bodů a z pole minula jediný pokus. Bonbonkem byly tři úspěšné trojky. "Nebylo to zase tak těžké. V lize to není tak jednoduché, protihráči mě až příliš brání," postěžoval si naoko americký basketbalista.

Lawrence je sběratelem cen MVP. V předminulé sezoně byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem celé slovenské ligy, v Čechách si zatím podmanil Utkání hvězd. "Každá taková cena se hodí do sbírky. Čím víc jich bude, tím lépe," směje se rozehrávač. Mrzet jej tak musí finálová prohra v dovednostní soutěži. V jejím finále podlehl pardubickému Dereku Wrightovi.

Klíčový hráč Prostějova v All Star Game nastoupil v základní pětce a po celý zápas si nejvíce rozuměl s novojičínským křídlem Corey Muirheadem.

Eugene Lawrence z Prostějova a Corey Muirhead z Nového Jičína v souboji.

"Možná, že by stálo za to mít oba hráče v jednom týmu," usmíval se trenér Prostějova Peter Bálint, který byl na Utkání hvězd asistentem Zbyňka Cholevy, hlavního kouče Východu. "Oba jsou hraví basketbalisté, navíc kamarádi i mimo palubovku. Bylo to na jejich výkonu vidět," dodal Bálint.

Výkon Lawrence s Muirheadem neunikl ani přímým aktérům exhibice. "Pokud by se oba sešli v jednom týmu, byla by to opravdu smrtící dvojka," uznal prostějovský křídelník Petr Dokoupil, který se v Pardubicích představil v utkání výběrů do 23 let.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž