ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Martin Stolař, MAFRA

Karlovarské basketbalistky padly s souboji s mistryněmi z USK

  • 0
Bez bodů se podle očekávání vrátily v neděli večer karlovarské basketbalistky z palubovky USK Praha. V utkání 16. kola nejvyšší soutěže prohrála Lokomotiva s úřadujícími mistryněmi 42:90. "Konečné skóre odpovídalo rozložení sil na palubovce," uvědomuje si manažer karlovarského klubu Roman Maleček.

"Utkání jsme měli od začátku pod kontrolou," potvrzuje Jiří Bárta, někdejší trenér Karlových Varů, který je v současné době u pražského týmu asistentem.

Lokomotiva odjížděla do Prahy bez zraněné Jitky Eisnerové a nemocné Jany Houdkové a na soupisku tak trenéři Zdeněk a Veselý museli dopsat hned čtyři juniorky. "Bylo jasné, že nás čeká nelehký úkol," říká Maleček.

V první čtvrtině se Karlovým Varům celkem dařilo v útoku a nedávaly tak domácím šanci výrazně odskočit, pak sice začaly kupit chyby a zkušené hráčky pražského USK je dokázaly trestat, ani stav 49:28 před poločasovou přestávkou ovšem nebyl špatný, a to dobře věděly také domácí hráčky, které ve zbytku zápasu musely přidat především v obraně. "Pak jsme se už jen těžko dostávali k zakončení a přesný cíl navíc nenašly ani zcela otevřené střely," míní Maleček.

"Chtěli jsme si vyzkoušet i něco na středeční euroligový zápas s Galatasarayem Istanbul, ovšem nedalo se to aplikovat. Karlovy Vary totiž byly výškově podprůměrné," dodává Bárta.

Sedmnácté kolo vrátí v neděli Lokomotivu na domácí palubovku, ve své hale v Jízdárenské ulici hostí od 18 hodin další z pražských týmů Slavii.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž