Nymburský křídelník Howard Sant-Roos

Nymburský křídelník Howard Sant-Roos | foto: FIBA / ČEZ Nymburk

Z Nymburka míří Sant-Roos výš. Právě bojuje o místo v LA Clippers

  • 1
Kubánský basketbal čeká na dalšího muže v NBA už sedmnáct let, ten nymburský jenom pár měsíců. Obě pauzy může vynulovat Howard Sant-Roos, šestadvacetiletý křídelník právě bojuje o místo v týmu Los Angeles Clippers.

Rodák z Havany, který si v posledních dvou sezonách podmanil českou nejvyšší soutěž, ale vidět byl také v utkáních VTB ligy a Ligy mistrů, by mohl navázat na svého nedávného spoluhráče Chassona Randla.

Americký rozehrávač zamířil z Nymburka zpátky za Atlantik a v uplynulé sezoně si zahrál za Philadelphii 76ers a New York Knicks. Naskočil do 26 zápasů. Nejspíš tím inspiroval i kubánského kamaráda.

Sant-Roos se v těchto dnech, od středy do soboty, potí v tréninkovém centru Los Angeles Clippers. Jeden z nejlepších celků NBA si tam pozval několik mladých talentovaných mužů, kteří dostali šanci ukázat se.

Dalším krokem do hvězdné soutěže by pro atleticky disponovaného Sant-Roose nejspíš byla účast v Letní lize. Tam už půjde o smlouvy.

Ať Sant-Roos uspěje v zámoří, nebo ne, u českého mistra se už smiřují, že o něj přijdou. Nepřekvapí, že se o něj zajímá několik euroligových klubů.

„Má před sebou zářivou budoucnost. On si zaslouží všechnu slávu, ale svou první velkou šanci dostal tady, když jsme si ho vytáhli z druhé italské ligy,“ poznamenal nymburský trenér Ronen Ginzburg pro sever NBL.cz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž