Děčínský trenér Tomáš Grepl

Děčínský trenér Tomáš Grepl | foto: Geosan Kolín

Start z hororu, děčínský kouč Grepl nechápal: Nafackovat si!

  • 0
O víkendu se poměřili s nymburským lídrem a opavským mistrem, ale zatímco basketbalisté Děčína po porážce vycouvali od nejlepšího tandemu ligy, Ústí se k němu naopak přicvaklo. Děčín na půdě vedoucího Nymburka rupnul 86:101 a trenér hostů Tomáš Grepl lomil rukama kvůli hororovému entrée do utkání.

„Po dvou minutách prohráváme 0:10, za takový luxus bychom si zasloužili nafackovat. Nechápu své hráče,“ pěnil. „Ale to je asi jediná věc, kterou bych jim vyčetl. Zbytek zápasu jsme prohráli o pět bodů, což je skvělé. Můžeme být sami na sebe naštvaní. Příště na hráče musím víc kleknout.“

Válečníky táhli čtyři dvouciferní střelci v čele se šestnáctibodovým Kroutilem. „Nymburk je letos rozhodně silnější než loni. Když jsme přiskočili blíž, zapnul naplno a v tu chvíli nemáme šanci. Ale u nás mu zase nic zadarmo nedáme,“ avizoval Grepl.

Třetí ústecká Sluneta doma poprvé v sezoně skolila šampiony z Opavy 92:78 a k jejímu druhému místu se přiblížila na jednu výhru. Zářil tradičně Nichols, autor 25 bodů, kapitán Pecka zapsal double - double se 17 body a 10 doskoky. „Rozhodla naše obrana, navíc jsme se prosadili i proti zónové obraně soupeře,“ jásal ústecký kouč Jan Šotnar.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž