ilustrační foto

ilustrační foto | foto: ČTK

Basketbalisté Le Mans měli lepšího Wood(ce). Rozhodlo nastavení

  • 3
Když se ve čtvrtek basketbalisté Nymburka přesouvali skrz několik časových pásem z francouzského Le Mans do ruského Krasnojarsku, možná se jim během dlouhého letu zdálo o Dashaunovi Woodovi. Tenhle rozehrávač Le Mans stál za jejich porážkou ve třetím kole Eurocupu.

Nymburk padl 74:81 v prodloužení a hbitý Wood nasázel do jeho koše třicet bodů. "Hrál neuvěřitelně a my jsme ho nedokázali zastavit," chválil vůdce soupeřova týmu nymburský kouč Kestutis Kemzura. "Domácí si zasloužili vyhrát, byl to bláznivý zápas.“

Z šestičlenné základní skupiny postoupí dál první tři týmy a Nymburk velmi touží po tom, aby mezi nimi nechyběl. K tomu však potřebuje utrhnout i nějaký úspěch na hřišti soupeře. Ve Francii k němu měl zdánlivě blízko.

Eurocupové statistiky zaměnily rozehrávače

V eurocupových statistikách řádí šotek a je spojen s nymburským klubem. Při utkání v Le Mans došlo k chybě domácích pořadatelů, kteří namísto rozehrávače Thomase Massamby zapsali do utkání Jonathona Thompsona, jehož Středočeši testovali v létě, ale v týmu už není. Thompson má nyní ve statistikách zápas, který nikdy nehrál. Navíc stále figuruje na soupisce klubu na webu Eurocupu, kde naopak Massamba nefiguruje.

Dlouho vedl, pak ale povolil Le Mans šňůru 19:0. Dramatická koncovka následně přivedla utkání do prodloužení, když Nymburk v poslední minutě famózně dotáhl osmibodové manko. "My jsme hráli dobře v první půli, ale po přestávce nastoupilo Le Mans s větší intenzitou,“ hodnotil kouč Kemzura. "Škoda, že jsme minuli pár šestek a nedostali se kvůli tomu do většího náskoku.“

V prodloužení už se český mistr do vedení nedostal a v tabulce skupiny klesl na čtvrté místo. "Je těžké takhle prohrát, když se nám podařilo vrátit do zápasu a dotáhnout ho do nastavení,“ litoval nymburský pivot Radoslav Rančík. "Takový je basketbal. Udělali jsme některé zásadní chyby, některé i já. A to nás stálo lepší výsledek.“

Další šanci uspět v Eurocupu na palubovce soupeře dostane Nymburk v italském Cantu, které se drží na čele skupiny bez porážky. Nymburk se tam přesune rovnou z ruského Krasnojarsku, kde přistál včera před víkendovým zápasem VTB ligy. Tým během týdne nacestuje neskutečných 16 000 kilometrů. "Musíme to nějak zvládnout. Vyrovnat se s šestihodinovým časovým posunem, vyřešit únavu a hlavně vyhrát,“ řekl Kemzura.

Ve VTB lize si zatím Nymburk vede opačně než v Eurocupu, zapsal dvě výhry a jednu porážku. Sibiřský tým naproti tomu v soutěži ještě nezvítězil. V jeho kádru převažují Rusové, ale jsou tam i tři Američané, Srb a Bosňan. Zápas se hraje v neděli od 12.10 hodin, vysílá Nova Sport.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž