Do dolů s vámi! Basketbaloví vicemistři skládali v rámci tréninku dvě tuny uhlí

  • 9
Někdy posílají nespokojení fanoušci hráče do dolů, aby poznali dřinu, trenér děčínských basketbalistů Tomáš Grepl však svým mužům nařídil „uhelný“ trénink sám. Skládali dvě tuny topiva, které v pytlích nosili po schodech nahoru, čímž navíc pomohli.

„Naše marketingová manažerka Klára Krata se před trenérem zmínila, že jí přivezli domů dvě tuny uhlí, které se chystá složit. Trenér se toho chytil a řekl, že to bude zajímavé zpestření tréninkového procesu. Kluci běželi od haly čtyři kilometry, naplnili pytle uhlím, které vynosili po schodech a pak je složili ve sklepě. A zase běželi zpátky,“ přiblížil Jakub Důra, sportovní manažer českých vicemistrů.

Brigádu si vychutnali i americký rozehrávač A. J. Walton, neužitečnější hráč minulé sezony NBL, anebo novic Maksim Šturanovič. Jen další posilu Michaela Cubbageho lopota s lopatou minula, ze zámoří přiletěl o fous později.

Nichols do Ústí? Třaskavé, požadavky jsme naplnit nemohli, hlásí děčínský šéf

„Náš kapitán Tomáš Pomikálek si rýpal do Waltona, že mu to jde i s lopatou,“ pobavilo Důru. A Pomikálek ukázal své vypracované tělo, jako jediný si sundal v úmorném vedru tričko.

Hráči Armexu proti rozhodnutí kouče Grepla neprotestovali. „Pro spoustu z nich to byl zážitek. Myslím, že velká část týmu skládala uhlí poprvé a možná naposledy. I z edukačního pohledu to byl výborný krok. Fyzicky to účinek také mělo, trenér byl spokojený,“ tvrdil Důra. „A to, co by Klára s manželem nosili do sklepa dva dny, zvládl celý tým za dvacet minut.“

Video mělo na sociálních sítích Válečníků velký ohlas a fanoušek Jan Čákora ho na nich vtipně glosoval. „Hláška z tribuny ‚poslal bych je fárat uhlí‘ právě nabrala svůj rozměr,“ napsal.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon