Usain Bolt ulil start stovky na MS v Tegu.

Usain Bolt ulil start stovky na MS v Tegu. | foto: vimeo.com

VIDEO: Jak plastelínový Bolt ulil start a komentátor šílel

  • 1
Ty figurky vypadají, jako by je modeloval desetiletý kluk. Kolem jsou nacpané tribuny, časomíra připravená změřit výkon nejrychlejšího muže světa. Usain Bolt a jeho kolegové se právě chystají na start stovky na MS v Tegu. A pak se to stane - plastelínový Bolt ulije start. Zábavné video připomíná největší senzaci korejského šampionátu.

Začíná se představením všech účastníků finále, každý si drží cedulku s uvedeným osobním i sezonním maximem. "A Bolt ani tentokrát neporuší pravidlo a dělá na startu show," popisuje televizní komentátor komedianta Bolta.

Světový rekordman má obrovské vykulené oči, jamajský dres, špendlíky zapíchnuté v nohou, aby jeho plastelínová podobizna na modrém "tartanu" stála.

Usain Bolt

"Ale pozor na Blakea," varuje zase komentář na Boltova krajana. Jeho figurka nevěřícně kouká na svá maxima vepsaná na tabuli, kterou drží v ruce. "V semifinále běžel 9,95 sekundy," připomíná komentátor.

Pak zazní akord harfy, který doprovázel každý start běžecké disciplíny mistrovství, ozvalo se šššš, aby diváci ztichli.

On your marks, do bloků, vyzve startér. Pozor. Prásk!

"Ale co se to stalo?" řve nevěřícně komentátor. "Ohlalala." Boltova figurka si strhne dres, hodí ho na zem, chytá se za hlavu, pak zavře smutně oči. Kolaps největšího favorita byl snad největší událostí šampionátu v Tegu.

Bolt tehdy hned zmizel ze stadionu, nechtěl se vyjadřovat. "Čekáte slzy?" obořil se na fotoreportéry, kteří ho pronásledovali. "Tak to čekáte marně."

Později se přece jen ke svému kiksu vrátil a ujistil: "Udělal jsem jednu chybu. Ale to už se nestane."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Tegu, Usain Bolt