Diskuze

Tlačenka i škvarkové placky. Masopustní speciality, které zvládnete

K pořádnému masopustnímu veselí patří nejen koláče a koblihy, ale také poctivé masové dobroty, od kterých budete mít mastnou pusu. Zkuste si je letos připravit doma, je to snazší, než si myslíte. Jako příloha je nejlepší čerstvě upečený domácí chleba a na zapití půllitr piva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ty škvarkové placičky na té fotce vypadají hezky, ale to pivo má nějakou divnou barvu;-D

0 0
možnosti
DT

Co pivo, ale zajímavé bude, jak budou zapracovávat škvarkovou masu do už vykynutého těsta. Notabene ledovou škvarkovou masu, kterou předtím dali do ledničky.

Po zapracování (zbytečně náročném, zkuste do hotového těsta něco homogenně přidat) - budou mít na vále mrtvou, odvzdušněnou tuhou hroudu, ve které se díky studeným škvarkám uložilo k zimnímu spánku droždí a kynout už nebude.

Zkusit něco vyválet z takové tuhé hroudy, je k uzoufání.

"Recept" prostě zase opsali od někoho, kdo nikdy nevařil. Typický internetový šrot.

Já bych dala škvarky do těsta hned, ten krok s ledničkou je naprosto kontraproduktivní. Nakynuté těsto rozdělit na bochánky, zformovat a proboha ještě nechat na teplém místě dokynout. Jinak budou placky hnusné a tuhé.

4 0
možnosti