- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Teda tak jak je ten recept na perkelt, tak dělám prakticky guláš, s tou vyjímkou, že bez vývaru pouze ve vlastní šťávě a nesmí v tom chybět kmín, majoránka a hlavně česnek.
No a pár hodin, čas nic nenahradí.
Tak ona cela tahle ctyrka - gulas, perkelt, paprikas, tokan - vsechny jsou plus/minus hodne podobne, zalezi jen co se tam presne da, ale na pripravu je to prakticky totez Ale vsechny jednoduche a moc dobre
Podle autora článku je prase tvořeno z poloviny panenkou.
Krom toho kolena bych zkusila vše ))
Koleno je vynikající maso. Libové a chutné. Ale takhle bych ho taky nejed, nemám rád černý pivo.
Mozna tak to koleno, zbytek je Babica krizenej s Ladou Hruskou. To neni vareni.
Tak jelikoz jsme asi vsichni zavreni doma tak mame na vareni vic casu. Ja jsem si treba za posledni dobu hodne oblibil sulc. Je to relativne levny, jednoduchy a zdravy. Jen je to na delsi dobu, zadna minutka.
Delam to z jednoho veprovyho kolene a trech nozicek. K tomu korenova zelenina a pekne par hodin varit, klidne i 3-4h hodne mirnym varem. Nepridavam zadnou zelatinu, ciste jen to, co dala priroda. Doporucuju, ted na podzim idealni
Osobne bych dal prednost hovezimu perkeltu stejne jako hovezimu gulasi pred veprovym. Bezny recept na perkelt je z hoveziho masa, je mozné jej udelat i ze selete divocaka (francouzska receptura). Priloha dle chuti a zeme : v Madarsku tarhona, na Slovensku halusky, v Cesku knedliky, ve Francii gratinované brambory (gratin dauphinois).
Dnes jsem vařil vepřové na pepři s žampiony a smetanou. K tomu rýže. Taky to nebylo špatné :)
Se v tom Ceskoslovensku mate. Tady se zerou hamburgry, pizza, nic moc cina a obcas sushi. :((
Dal bych si všecko a to sem měl na oběd pečenej bůček a šťouchaný brambory.