Diskuze

Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě

Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po asijsku nebo lehký salát s vepřovou panenkou, jak ho mají rádi v Itálii. Zkuste si vybrat mezi našimi čtyřmi favority. A nezapomeňte hlasovat v anketě na konci článku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D39e30n57i15s 39H22u66m68l

17. 10. 2020 22:27

Teda tak jak je ten recept na perkelt, tak dělám prakticky guláš, s tou vyjímkou, že bez vývaru pouze ve vlastní šťávě a nesmí v tom chybět kmín, majoránka a hlavně česnek.

No a pár hodin, čas nic nenahradí.

1 0
možnosti
MS

M66a77r42e13k 35S52a35j27d33a

20. 10. 2020 11:36

Tak ona cela tahle ctyrka - gulas, perkelt, paprikas, tokan - vsechny jsou plus/minus hodne podobne, zalezi jen co se tam presne da, ale na pripravu je to prakticky totez :-) Ale vsechny jednoduche a moc dobre R^

0 0
možnosti
VN

Podle autora článku je prase tvořeno z poloviny panenkou. 

0 0
možnosti
LV

Krom toho kolena bych zkusila vše ))

0 0
možnosti
MK

Koleno je vynikající maso. Libové a chutné. Ale takhle bych ho taky nejed, nemám rád černý pivo.

1 0
možnosti
PM

Mozna tak to koleno, zbytek je Babica krizenej s Ladou Hruskou. To neni vareni.

0 2
možnosti
VD

Tak jelikoz jsme asi vsichni zavreni doma tak mame na vareni vic casu. Ja jsem si treba za posledni dobu hodne oblibil sulc. Je to relativne levny, jednoduchy a zdravy. Jen je to na delsi dobu, zadna minutka.

Delam to z jednoho veprovyho kolene a trech nozicek. K tomu korenova zelenina a pekne par hodin varit, klidne i 3-4h hodne mirnym varem. Nepridavam zadnou zelatinu, ciste jen to, co dala priroda. Doporucuju, ted na podzim idealni;-)

1 0
možnosti
HP

H70o76r11s10k70ý 97P61e10t51r

17. 10. 2020 18:15

Sulc. Zdravý. Aha.

0 0
možnosti
JK

J70a20n 66K29a33n51t

17. 10. 2020 16:05

Osobne bych dal prednost hovezimu perkeltu stejne jako hovezimu gulasi pred veprovym. Bezny recept na perkelt je z hoveziho masa, je mozné jej udelat i ze selete divocaka (francouzska receptura). Priloha dle chuti a zeme : v Madarsku tarhona, na Slovensku halusky, v Cesku knedliky, ve Francii gratinované brambory (gratin dauphinois).

7 0
možnosti
TL

Dnes jsem vařil vepřové na pepři s žampiony a smetanou. K tomu rýže. Taky to nebylo špatné :)

2 0
možnosti
MP

M70i14l45a59n 63P21a51c94e49k

17. 10. 2020 13:08

Se v tom Ceskoslovensku mate. Tady se zerou hamburgry, pizza, nic moc cina a obcas sushi. :((

1 0
možnosti
VZ

V48l68a37s22t27a 98Z60i67m76a

17. 10. 2020 18:01

A "tady" je kde?

2 0
možnosti
LD

Dal bych si všecko a to sem měl na oběd pečenej bůček a šťouchaný brambory.

6 0
možnosti