Doba přípravy: týden
Množství: 8 porcí
Nádivka:
- 1 ks středního nasekaného hlávkového zelí
- 1 malá červená paprika nakrájená na kousky
- 1 střední mrkev nakrájená na kolečka
- 1 hrnek sekaného ananasu
- 3 stroužky sekaného česneku
- 3/4 hrnku octa
- 3/4 hrnku ananasového džusu
- 2-4 ks chilli papriček nejlépe jalapeňo
- sůl
- pepř
Tortilly:
- 250 g hladké mouky
- 4 lžíce oleje
- 1,5 lžičky soli
- 100 ml vody
1. Na nádivku v hlubší míse smícháme všechny suroviny, zakryjeme je a v průběhu prvních 12 hodin průběžně mícháme. Poté nádivku zakryjeme a v chladu necháme cca 1 týden odležet.
2. Mezitím si připravíme tortilly : Všechny suroviny smícháme a vytvoříme bochánek, který necháme odležet. Z těsta vyválíme co nejtenčí placky (chce to trochu sílu a trpělivost). Placky opečeme na grilu z obou stran a hotové je plníme nádivkou.