Doporučujeme

ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Do půl hodiny na stole. 15 tipů na rychlé večeře pro celou rodinu

  • 1
Určitě znáte hektické podvečery, kdy musíte skloubit pozdní příchod z práce s rozličnými domácími povinnostmi a ještě rodina očekává výživnou a zajímavou večeři. Máme pro vás patnáct tipů, jak se této záležitosti zhostit s grácií a tak rychle, že budete dávat na stůl dřív, než děti dopíšou úkoly.

Pro začátek je důležité podívat se, jaké ingredience máte k dispozici. Pokud se v lednici nebo ve spíži najde zelenina, vajíčka nebo sýr a z chlebníku se na vás směje více či méně čerstvé pečivo, máte vyhráno.

Záchrannou akcí číslo jedna budiž rafinovaná pomazánka, kterou můžete mazat na měkoučkou bagetu, ale klidně i na postarší chléb, který jako mávnutím proutku proměníte v elegantní tousty či topinky. Jako přílohu můžete připravit salát nebo prostě jen nakrájet zeleninu.

Pokud hledáte inspiraci, máme pro vás několik chutných a přitom na čas nenáročných pomazánkových tipů:

Druhou variantou rychlovečeře je hustá polévka, kterou budou milovat jak děti, tak ti dříve narození. Skvělé je, že zasytí, přitom není těžká na trávení, proto je pro večerní čas jako dělaná.

Variantu pro dospělé můžete vylepšit kousky chilli papričky nebo pikantnějším kořením a i zde opět využijete starší pečivo, které nakrájíte na kostičky a orestujete na lžíci oleje.

Výbornou volbou jsou také minutkové zeleninové pokrmy, jako lečo nebo salát. Teď na podzim se doslova nabízejí zajímavé kombinace, ve kterých hraje hlavní roli cuketa, rajčata, papriky nebo třeba hrušky.


Ať žije sýr! Málokterá ingredience má tolik možností využití při přípravě bleskové večeře jako sýr. Je docela jedno, jestli patříte mezi milovníky plísňového či čerstvého sýru z kravského mléka, nebo dáváte přednost tomu kozímu nebo ovčímu. Své uplatnění najde tato superpotravina jak ve studené, tak v teplé kuchyni.


  • Vybrali jsme pro Vás