Pomazánka z avokáda

1 hodnocení

Avokádová pomazánka patří poslední dobou mezi ty nejoblíbenější. A zároveň také nejzdravější. Hodí se na svačinu, ale i jako pohoštění pro hosty.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    213 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    891 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    25,4 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Avokáda podélně rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecku a dužinu pomocí lžíce vydlabeme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  2. V misce rozmačkáme pomocí vidličky 3/4 avokáda dohladka. Přidáme česnek, kopr a citronovou šťávu. Dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme.
  3. Rukolu opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zbylé avokádo pokrájíme na plátky. Toasty opečeme nasucho na rozehřáté pánvi nebo v topinkovači.
  4. Pomazánku rozetřeme na křupavé plátky chleba a dozdobíme zbylým avokádem, červenou cibulí a rukolou.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.