Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 3 sklenice (po 500 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1284 KCal

    58 %

    54 %

  • Energie

    5373 KJ

    58 %

    54 %

  • Sacharidy

    150,6 g

    171 %

    151 %

  • Vláknina

    67,9 g

    226 %

    226 %

  • Bílkoviny

    107,1 g

    170 %

    157 %

  • Tuky

    16,0 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme ocet a 600 ml vody, přidáme cukr a sůl a a svaříme. Vmícháme všechno koření a necháme krátce přejít varem.
  2. Houby očistíme a překrájíme, drobné necháme vcelku (vhodné jsou tvrdší druhy a mladé plodnice). Ve větším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou a okyselenou vodu a houby v ní 5 minut povaříme. Pak je scedíme přes síto a necháme okapat.
  3. Houby naplníme do vypařených sklenic, přidáme cibuli nakrájenou na proužky, zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci 30 minut při 95 °C.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.