Nakládané houby
Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.
Postup
- Do hrnce nalijeme ocet a 600 ml vody, přidáme cukr a sůl a a svaříme. Vmícháme všechno koření a necháme krátce přejít varem.
- Houby očistíme a překrájíme, drobné necháme vcelku (vhodné jsou tvrdší druhy a mladé plodnice). Ve větším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou a okyselenou vodu a houby v ní 5 minut povaříme. Pak je scedíme přes síto a necháme okapat.
- Houby naplníme do vypařených sklenic, přidáme cibuli nakrájenou na proužky, zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci 30 minut při 95 °C.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1284 KCal
58 %
54 %
-
Energie
5373 KJ
58 %
54 %
-
Sacharidy
150,6 g
171 %
151 %
-
Vláknina
67,9 g
226 %
226 %
-
Bílkoviny
107,1 g
170 %
157 %
-
Tuky
16,0 g
25 %
23 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA